2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az Elysium első tíz perce

A készítői büszkék az Elysiumra. A District 9-nal berobbanó Dél-afrikai rendező, Neill Blomkamp új, immár óriási költségvetésből készült sci-fi/akciófilmje az Elysium – Zárt világ (Elysium, hazai bemutató: augusztus) már azelőtt premiert érdemelt, hogy egyáltalán elkészült volna. Hétfőn egy hollywoodi moziban, a The Grove-ban néhány tucat szerencsés meghívott megnézhetett belőle annyit, amennyi már megvan. Sőt, a vendégek a bő tíz perces vetítés után az alkotókkal is találkozhattak.

A történet a jövőbeli, túlzsúfolt, romba dőlt, mocskos és veszélyes Földön játszódik. Ahonnan, aki csak teheti, inkább felköltözik az Elysium biztonságos, rendezett és békés világába – egy hatalmas mesterséges holdra, melyet kiváltságos lakói gondosan védenek a lentiektől. Ha az illegális bevándorlók ellen kell felhasználni őket, nem haboznak: törvényt és fegyvert egyaránt bevetnek. Max (Matt Damon) azonban már nem fél egyiktől sem. Az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba. Ha kell, csellel, ha kell, erővel át fogja törni a kordont, hogy megszerezze, amire az Elysiumon szüksége van.

A filmben tehát a Föld a tehát szegényeké maradt, a kiváltságosok egy bolygónk körül keringő mesterséges égitesten, az Elysiumon élvezik a kényelmes, biztonságos életet. A bolygóméretű szegénynegyedet Mexico Cityben forgatták, az égi luxust pedig Vancouverben – és utólag mindkettőt alaposan átalakították digitálisan.

– Mexico City az emberrablás fővárosa – mesélt a forgatásról a rendező. – De nem féltem: Matt Damon mellett biztonságban éreztem magam. Tudtam, ha ránk törnek az emberrablók, őt viszik el, mert őt ismerik, engem nem bántanának…

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek