2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Vártörténeti Kiállítás és jótékonysági akció Szolnokon

Elvétve sikerül csupán az üzleti érdekeket összekapcsolni jótékonysági szándékkal. Ám erre is van ritka, de annál üdítőbb példa. A Szolnok Plaza április 17 és 26-a között megrendezett Vártörténeti Kiállításával ugyanis egyszerre idézi fel a múltat és támogatja a jövőt.

A tíznapos rendezvény játékos-szórakoztató, de mégis informatív formában kalauzolja körbe a Plaza látogatóit a középkori Szolnok történelmi emlékei és hagyományai között. Fehér Gábor ötletgazda vezetésével, a szervezők számos program mellett bevonják az érdeklődőket a szolnoki vár makettjének felépítésébe, és ami talán még ennél is nemesebb célról árulkodik, hogy a Kiállítás zárónapján az úgynevezett Magyar Vitézek napján felajánlja a vár építőkockáit a Szolnok Városi Óvodák/Szivárvány Óvoda számára. Mindez nem csupán olcsó reklámfogás, melyet a segíteni akarás álruhájába öltöztettek. Nagy Lajosné a támogatott Óvoda vezetője a következőképpen nyilatkozott: „Ezeket a típusú papírtéglákat évek óta használjuk úgy a mindennapi építőjátékokban mint a mozgásfejlesztésben. Mivel azonban a kockák papírból vannak, az évek során elhasználódnak, és szűkös anyagi lehetőségeink miatt egyáltalán nem könnyű őket a megfelelő ütemben pótolnunk. Ebben az évben kiemelten foglalkozunk az énekezeneképzéssel és a mozgásfejlesztéssel. A mozgásfejlesztő eszközök -függetlenül attól, hogy kültéri vagy beltéri funkciót töltenek be-nagyon költségesek, és sajnos a kialakult gazdasági helyzet a óvodánkat is érinti, hiszen az adakozókedv, az emberek lehetőségei a támogatásnyújtásra erősen megcsappantak. De természetesen nem csüggedünk, rendszeresen pályázunk, rendezvényeket szervezünk, és az Alapítványunk is várja a támogatásokat.”
Aki tehát szívesen csatlakozik egy manapság rendhagyónak számító kezdeményezéshez, aki kíváncsi arra, hogy nézett ki a szolnoki vár fénykorában, aki nem riad meg, ha egyszer csak egy vitézi torna kellős közepén találja magát, és aki maga is szívesen nyerne valami értékeset, az ne hagyja ki a Szolnok Plaza Vártörténeti Kiállítását!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…