2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Miskolci mérnökhallgatók a legesélyesebbek a világcsúcs megdöntésére

Miskolci mérnökhallgatók a legesélyesebbek a világcsúcs megdöntésére

Lehet, hogy a szomszédodban épül?
Az április 27-én megrendezésre kerülő és a Bosch csoport által életre hívott A mérnökök játszótere gigászi esemény egyik csúcspontjának számít egy világcsúcsdöntési kísérlet, mely során egy legalább 300 lépésből álló Goldberg szerkezetet kell működésbe hozni.

Nos, úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapok komoly akadálypályáit, nehézségeit a Miskolci Egyetemen verbuválódott EnergoTeam csapatnak sikerült a legprofibban leküzdenie, így nagy eséllyel indulnak a világhírnév felé.

Az eredményről 6 nap múlva tudunk csak beszámolni, a szuperhős jelöltek neveit azonban addig is érdemes megjegyezni. Ludnik Tibor csapatkapitány mellett a legénység Balogh Attila, Böhm Bence, Horváth Benjamin, Kovács Flóra, Nagyfi Péter, Pesel Tibor, Surányi Soma Tamás, Takács Kitti.
Impossible is nothing – Nincs lehetetlen
Ezzel a mottóval inspirálja csapatát a Robert Bosch Power Tool Kft. zaj-és rezgésmérés specialistája, Horváth Tibor mentor. Ez a csapat őrület a köbön: őrült elszántság, őrült ötletek és őrülten jó hangulat – egyelőre úgy tűnik, hogy számukra valóban nincs lehetetlen. Bárcsak megmutathatnánk a készülő Goldberg-szerkezetet. Már csak pár nap és fény derül a műhelytitkokra is!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…