2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Tavaszi segítség a Szentkirályitól

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. csatlakozik az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) idei vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hét programjához, amelynek során szénsavmentes ásványvizet biztosít egy Bács-Kiskun megyei rászoruló iskola tanulóinak. Az ásványvizes cég – kihasználva a címkék adta felületi lehetőséget – az idén második alkalommal támogatja az Ezer Lámpás Éjszakája kezdeményezést azzal, hogy az Emese ásványvizek címkéin az eltűnt gyermekek fotóit és adatait megjeleníti. Ezen felül 1 millió 1,5 literes Szentkirályi palack címkéjén biztosít helyet a következőknek: 500 000 ásványvíz fóliáján a Magyar Vöröskereszt által szervezett Országos Felsőoktatási Véradóverseny támogatójaként a résztvevőknek szóló köszönetnyilvánításnak és ugyanennyi címkén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Legyen Ön is Gyermekmentő! felhívásnak.

Idén tavasszal több kezdeményezéshez is segítő kezet nyújt a Szentkirályi Ásványvíz Kft. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet negyedik alkalommal rendezi meg (2013. április 15-19. között) a vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hét programját, amelynek keretén belül a Szentkirályi szénsavmentes ásványvizet biztosít a Bács-Kiskun megyei, Kömpöc településen található Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola gyermekeinek. Az OÉTI által kiválasztott támogatásra szoruló iskolákban a tanulók gyakorlatilag csak a mosdóban juthatnak ingyenes ivóvízhez, ezért van szükség a külső vízforgalmazók segítségére. A szervezők ezzel a kezdeményezéssel szeretnék a gyermekek körében a cukros üdítők fogyasztását háttérbe szorítani és az egészséges víz fogyasztását előtérbe helyezni, megkedveltetni.
A Szentkirályi második alkalommal áll az Ezer Lámpás Éjszakája program mellé az Emese ásványvizes palackjaival, amelyek címkéin helyet kapnak az eltűnt gyermekek fotói és adatai, bízva abban, hogy idén még több kiskorú kerül elő. Emellett a cég 1 millió 1,5 literes szénsavas Szentkirályi ásványvíz palack címkéjén biztosít helyet több nonprofit, segítséget nyújtó szervezetnek is. A Magyar Vöröskereszt által szervezett VII. Országos Felsőoktatási Véradóversenyre 37 felsőoktatási intézmény nevezett. A verseny 2012. szeptember 1. és 2013. május 24. között zajlik, amelyen eddig szeptember óta több mint 10 000 fő adott vért. A résztvevőknek szóló köszönetnyilvánítást tartalmazó címkével ellátott félmillió palackkal hamarosan találkozhatnak a fogyasztók a boltokban. Ugyanennyi palackon a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Legyen Ön is Gyermekmentő! felhívásának is helyet ad a Szentkirályi. Az alapítvány ezzel a lehetőséggel a gyermekes szülőket és – az ingyenes elsősegélyképzésük hírének terjesztése miatt – a vállalati vezetőket szeretné elérni, valamint fontos szempont az alapítvány népszerűsítése és a támogatói kör szélesítése is, amelyhez az ásványvíz forgalmazó így járul hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…