2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nagykoalíciós háttéralku lehet az offshore-botrány mögött

A Jobbik feltáró tevékenységének köszönhetően ismételten bebizonyosodott, hogy az elmúlt 23 év politikai erőterét meghatározó pártokat a színfalak mögött szoros gazdasági érdekek fűzik össze. Ennek nyilvánvaló jele, hogy amikor az átláthatatlan szervezetek milliárdos nagyságrendű támogatásának vizsgálatát szorgalmazta a nemzeti párt, akkor a Fidesz és az MSZP nagykoalícióban szavazta le a javaslatot.
Amint az az általunk elvégzett feltárások eredményéből látható, a balmazújvárosi fideszes képviselő, Iszak László és felesége tulajdonában álló Európa Humán-Rent Kft. 100 millió, míg az MSZP országgyűlési képviselője, Nemény András által alapított Körmend Lakópark Kft. 200 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. Jelenleg mindkét gazdálkodó szervezetben kimutatható a Seychelles-szigeteki ismeretlen befektetők jelenléte.

A két párt vizsgálatok elleni vehemens tiltakozása azt sejteti, hogy a már beazonosított offshore szervezetek mögött is szép számmal húzódnak meg e politikai körök meghatározó kapcsolatai.

A Jobbik továbbra is kiemelten kezeli a kis- és közepes vállalkozások forráshoz juttatását, ezért a részükre juttatandó támogatásokat elnyelő offshore szervezetek beazonosítására irányuló kutatásait változatlan intenzitással folytatja, a vizsgálatok eredményeit pedig a nyilvánosság elé tárja.

Szilágyi György és Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek