2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

HITA-HOA együttműködés

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye
Együttműködési megállapodást írt alá 2013. március 29-én a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA). Az együttműködés fő célja a hazai vállalkozások érdekeinek összehangolása és piacképességük erősítése.

A megállapodást azért tartottuk szükségesnek, mert a gyakorlatban már eddig is számos alkalommal dolgoztunk közösen, hangsúlyozta Dobos Erzsébet a HITA elnöke. Mindketten érdekeltek vagyunk abban, hogy a magyar üzleti szolgáltatóipar fejlődése érdekében a hazai vállalkozások összefogjanak, közös érdekeiket összehangolják és érvényesítsék, ugyancsak mindketten érdekeltek vagyunk abban, hogy Magyarországra külföldi szolgáltató vállalat települjön új befektetéssel.

Az együttes fellépés keretében szeretnénk a hazai vállalkozások piacképességét növelni, úgy hogy a nemzetközi tendenciákat figyelemmel kísérjük és meghatározó jellegű nemzetközi kiállításokon mutatjuk be a szakma eredményeit.

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség részéről Suhajda Attila elnök a megállapodás aláírásakor azt hangsúlyozta, hogy a Szövetség tagjai segíteni fognak a HITÁ-nak a szolgáltató ipari új befektetések információval és megfelelő kapcsolattal való ellátásában és azt várják a HITÁ-tól hogy tagvállalataik a jövőben rendszeresen kapjanak pályázati és külpiaci információkat valamint azt, hogy a HOA tagvállalatai javaslatokat tehessenek a HITA külföldi programjaira.

Suhajda Attila elmondta, hogy a HOA közel 80 tagvállalattal rendelkezik, amelyek több mint 30 000 magasan képzett szakembernek adnak munkát. Az üzleti szolgáltató szektor, amely a válság idején növekedni tudott, várakozásai szerint további stabil növekedés előtt áll.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek