2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Szerencsi tehetségek Rozsnyón

Szerencsi tehetségek Rozsnyón

Szerencsi tehetségek RozsnyónA Bocskai István Gimnázium Hagyományőrző Néptánccsoportja és a Szerencsi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kézműves tehetségei is részt vettek a szlovákiai testvérvárosunkban rendezett 26. Rozsnyói Vásár szeptember 11-13-a közötti programjain.


Vladislav Laciak polgármester beszédét követően rozsnyói fiatal népi zenészek, énekesek és táncosok után léptek a város főterén felállított színpadra a Bocskaisok, akik mezőségi, bodrogközi táncokból adtak ízelítőt közönségüknek.

Másnap a helyi Búzavirág néptáncegyüttessel felváltva vették birtokba a színpadot a gimnazisták, amikor zempléni táncokkal szórakoztatták a vásári látogatókat.
A néptáncosokkal együtt a Szerencsi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kézműves tanulói is részt vettek a rendezvénysorozaton. Ők augusztusi táborozásuk alkalmával készített remekműveiket mutatták be az érdeklődőknek kiállítás és műhelymunka formájában.
Szerencs és Rozsnyó testvérvárosok önkormányzatai tavaly decemberben nyújtottak be sikeres pályázatot a Magyarország és Szlovákia közötti Határon Átnyúló Együttműködési Programra, melynek köszönhetően az Európai Unió támogatja a rozsnyói és szerencsi gyerekek kölcsönös látogatását.

 

forrás:szerencsihirek.hu

 

Szerencsi Hírek

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek