2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés támogatására

A következő napokban az ország minden pontján megjelennek a kormánypárt aktivistái, és kizárólag törvényes eszközökkel megkezdik az aláírások gyűjtését – közölte szerdán Rogán Antal,a Fidesz frakcióvezetője. Az akciót „Magyarország nem hagyja magát” címmel indította a Fidesz. Dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő ugyancsak azt kéri az emberektől, álljanak ki a rezsicsökkentés mellett.

Nem az első támadás érte a rezsicsökkentést az elmúlt hetekben, amikor a szolgáltatók bírósági keresetekkel próbálták megakadályozni a közüzemi díjak mérséklésének megvalósítását, ezért is szükséges, hogy az emberek határozott véleményt nyilvánítsanak az ügyben – indokolta az akciót Rogán Antal. Kiemelte: folyamatos belföldi és nemzetközi nyomás tapasztalható a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. „Ezért fontosnak tartjuk, hogy mindenki számára világossá váljon, a rezsicsökkentés nem a Fidesz vagy a kormány ügye, hanem a magyar családok ügye” – fogalmazott.

Rogán Antal emlékeztetett arra is, hogy 2002 és 2010 között a gáz ára a háromszorosára nőtt, az áram ára pedig megduplázódott. Hozzátette: az energetikai cégek éveken át tízmilliárdokat kerestek a magyar embereken. Körülbelül ezermilliárd forint haszonra tettek szert privatizálásuk óta – jegyezte meg. A kormány ennek az időszaknak vetett véget azzal, hogy csökkentette a családok rezsijét – mutatott rá a frakcióvezető. Az aláírásgyűjtés kapcsán Rogán Antal elmondta, hogy minden magánakciótól a leghatározottabban elhatárolódnak.
Kérdésre reagálva elmondta, hogy az energetikai cégek nyilvánvalóan támadják a rezsicsökkentést, és mindent megtesznek azért, hogy ne érvényesüljön. Ennek kapcsán úgy vélekedett: a kormányzó pártoknak az a feladata, hogy ne engedjék bármilyen költség érvényesítését, ami eddig nem volt. A külföldi nyomás szintén folyamatos – húzta alá, hozzáfűzve: az érintett cégek Brüsszeltől Rómáig mindenhol lobbiznak a rezsicsökkentés megakadályozása érdekében.

„Ennek a nyomásnak csak akkor lehet ellenállni, ha a magyar parlamentben minden képviselő számára nyilvánvalóvá válik, hogy a magyar családok akarják a rezsicsökkentést” – fogalmazott. Az MSZP kezdeményezésével kapcsolatban Rogán Antal kijelentette: a baloldal nyolc évig volt kormányon, lett volna módjuk és lehetőségük arra, hogy megtegyék azt, amit „ma követelnek”, de nem tették, „szavaik és tetteik között fordított különbség van”.

„Az akcióval teljes mértékben egyet értek és támogatom. Ennek megfelelően kérem megyénk lakosait, hogy aláírásaikkal támogassák a kezdeményezést. Mutassuk meg, hogy a rezsicsökkentés nem a kormánypárt, hanem a magyar családok ügye” – jelentette ki dr. Mengyi Roland.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek