2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ismét indul az országos történelmi műveltségi vetélkedő

Ismét indul az országos történelmi műveltségi vetélkedő

Az iskolák nevezési határideje 2013. április 12.
A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (előzőleg Nemzeti Tankönyvkiadó) és a Németh László Gimnázium ismét meghirdeti a korábbi években nagy sikerrel zajlott „Forrásközpontú történelem” című országos történelmi műveltségi vetélkedőt.
A háromfordulós csapatverseny első állomása az áprilisi helyi forduló, melyet a következő tanév szeptemberében és novemberében követnek a regionális és országos döntők. A vetélkedő célja, hogy a különböző források feldolgozásával szerzett információkat a diákok csapatmunka során a gyakorlatban is felhasználják. A vetélkedőn a részvétel ingyenes, a nyertes csapatok értékes jutalomban részesülnek.

A korábbi évek sikerei után a piacvezető Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó és a pedagógiai megújulás egyik műhelyeként hírnevet szerzett Németh László Gimnázium 2013-ban ismét meghirdeti a Forrásközpontú történelem című vetélkedőt a középiskolák 9. évfolyamos tanulói számára. A vetélkedő célja a történelem szeretetének megosztásán túl nagyon is gyakorlati: a 14-15 éves diákok megtanulhatják, miként ültethető át az olvasott szövegből nyert információ a gyakorlatba, miközben a csapatmunkához szükséges kompetenciákat is elsajátíthatják.
A Forrásközpontú történelem című vetélkedő nemcsak a történelmi forrásokkal kapcsolatos kutatómunka szeretetét mutatja meg a diákoknak, hanem a történelemtanároknak is ötleteket kínál a forrásokon alapuló oktatáshoz. Az országos történelmi műveltségi vetélkedőre tavaly 360 háromfős csapat nevezett. Mivel a verseny immár hagyománnyá vált, a szervezők a tavalyi évhez hasonlóan idén is sok csapat nevezésére számítanak szerte az országból.
A vetélkedőn 3 fős csapatok indulhatnak (iskolánként legfeljebb három). A regisztrációt legkésőbb április 12-én 14.00 óráig le kell adniuk az iskoláknak.
A helyi vetélkedők eredményeit követően az iskolák megkapják a regionális forduló kreatív feladatát, melyre nyáron lesz alkalma felkészülni az indulóknak, a megoldást pedig szeptember 21-én, Budapesten és a főbb megyeszékhelyeken kijelölt iskolákban mutathatják be egyéb írásbeli és szóbeli feladatok mellett. Régiónként 2-2 csapat juthat a döntőbe.
Az országos döntőre november 9-én kerül sor a fővárosi Németh László Gimnáziumban, ahol ismét egy kreatív feladat bemutatása valamint csapatverseny lesz a feladat. A dobogós helyezettek könyv- és pénzjutalomban részesülnek. A felkészítő pedagógusok munkáját értékes könyvcsomaggal honorálják a szervezők. A zsűri tagjai a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó referenciaiskoláinak tanárai és a két rendező intézmény munkatársai.
A Forrásközpontú történelem országos történelmi műveltségi vetélkedővel kapcsolatos további információk az alábbi linken elérhetőek:
http://www.ntk.hu/tortenelem_vetelkedo

Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt. (2013. január 31-ig Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.)
A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt. (NTK) a Sanoma Learning csoporthoz tartozó NTK Oktatási Holding Zrt. tulajdonában van. A több mint 60 éves NTK Magyarország vezető tankönyvkiadója, mely kiváló minőségű, modern, a XXI. századi igényeknek megfelelő tananyagokat készít az általános és a középiskolai diákok és tanárok, valamint az egyetemi és főiskolai hallgatók részére. Az NTK több mint 2500 féle tankönyvet és számos oktatást segítő eszközt ad ki. Az NTK a nemzetiségi és speciális nevelési igényű tanulók számára is széles palettájú kínálattal rendelkezik.
www.ntk.hu | www.facebook.com/NemzedekekTudasa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek