2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

XXVII. microCAD Nemzetközi Tudományos Konferencia

Március 21-22. között 27. alkalommal rendezi meg a microCAD Nemzetközi Tudományos Konferenciát a Miskolci Egyetem. A kétnapos rendezvény ebben az évben is azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy lehetőségük legyen a Miskolci Egyetem akkreditált tudomány területein tevékenykedő hazai, illetve külföldi kutatóknak, szakembereknek és PhD hallgatóknak kutatási eredményeik bemutatására, az eredmények megvitatására, új szakmai és emberi kapcsolatok kiépítésére. A műszaki és mérnöki tudományterületeken kívül jelen lesznek a gazdaságtudomány, a jogtudomány, a bölcsészet- és társadalomtudomány, valamint az orvos- és egészségtudomány képviselői is.

A konferenciának külön célja “A felsőoktatás minőségének javítása kiválósági központok fejlesztésére alapozva a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein” c. TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0001 projekt tudományos műhelyeiben elért kutatási eredmények széleskörű bemutatása, terjesztése. Ennek is köszönhető, hogy az előadások kétharmada ezekben a kutatóműhelyekben született tudományos eredményekről számol majd be, illetve az is, hogy a konferencia struktúrája bizonyos szempontból változott. A műszaki területek a projekt négy Kiválósági Központja szerinti felépítésnek megfelelően szimpóziumokba szerveződnek, és ennek megfelelően kapnak helyet a tudományos műhelyekben elért K+F eredmények a különböző szekciókban.

Külön említést érdemel az egyetemünkön akkreditált Doktori Iskolák PhD hallgatóinak részvétele, hozzájárulása a konferencia sikeréhez..

A Nemzetközi Tudományos Konferencia március 21-én plenáris előadással kezdődik, melyen neves külföldi és hazai szakemberek tartanak előadást. A konferencia ezt követően a következő 18 szekcióban folytatja munkáját: Környezet- és energiagazdálkodás; Műszaki földtudomány; Alkalmazott anyagtudomány és -technológiák; Matematika és számítástudomány; Fizika és oktatása; Automatizálás és telekommunikáció; Elektrotechnika és elektronika; Alkalmazott informatika; Anyagáramlási rendszerek. Logisztikai informatika; Gép- és szerkezettervezés; Gépgyártástechnológia és gyártórendszerek; Mechanikai technológiák; Áramlás- és hőtechnika; Alkalmazott mechanika; Állam- és jogtudomány; Gazdasági kihívások a XXI. században; Bölcsészettudomány- és társadalomtudomány; Orvos- és egészségtudomány

A szekciókban elhangzó 192 előadásból 56 előadást külföldi előadó, 39 előadást magyarországi intézményekből, valamint 97 előadást a Miskolci Egyetemről jelentkezett előadó tart.

A képviselt országok a következők: Ausztria, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Németország, Románia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna.

A találkozó kulturális és kísérő rendezvényei közé tartozik – a március 21-én 1930-kor kezdődő – microCAD Party.
A tizedik évforduló óta hagyomány, hogy ezen a baráti találkozón átadásra kerül a „microCAD Díszpolgára” cím azon személyek számára, akik az elmúlt évek során sokat fáradoztak a microCAD sikeréért, rangjának emeléséért.
Ezt a címet 2011-ben, a 25. jubileumi konferencián alapított „microCAD Emlékdíj” egészíti ki, amelyet a konferencia Tudományos Bizottsága minden évben a Miskolci Egyetem valamely tudósának nevéhez fűződően az adott szakterületen elbírált legjobb tudományos cikk szerzőjének adományozza.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek