2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Fideszt nem érdekli az emberek fizetése

Elutasította a Fidesz a Jobbik vitaindító kezdeményezését a munkabérek kifizetésének módjáról és költségeiről, mert a kétharmados többség szerint nincs semmi probléma a helyzettel. Hiába adott a törvényi lehetőség arra, hogy a dolgozó készpénzben kérje fizetését, a tapasztalatok szerint a munkahelyi kiszolgáltatottság miatt ezzel a lehetőséggel nem mernek élni azok sem, akiknek lakóhelyén nincs lehetőség bankszámláról felvenni bérüket. A megfelelő infrastruktúra – például posta, bank, bankautomata – nélküli településeken dolgozóknak így a bankszámlaköltségekhez a fenti intézmények valamelyikével rendelkező településre kell utazniuk bérükért, az utazás költsége ideje is minden hónapban további terhet ró rájuk.

A közszféra dolgozói számára pedig hiába írja elő a vonatkozó törvény, hogy a fizetés számláról történő felvétele nem járhat újabb költségekkel, a bankok már számos módját találták meg annak, hogy ezeken a kényszerből bankszámával rendelkező embereken is nyerészkedjenek. Így nem teljesül a fizetés költségmentességének követelménye.

A fideszes többség nem hajlandó sem vitát lefolytatni a helyzetről, sem magát a problémát elismerni.

A Jobbik véleménye szerint ismét nincs végrehajtása a vonatkozó jogszabályoknak, a kormány pedig meg sem próbálja azokat betartatni azokat. Egyértelmű, hogy a jövő mind a piaci szféra, mind az állami szféra számára az elektronikus bérfizetés, ám ennek feltételeit, a települések megfelelő intézményi ellátottságát biztosítani kell, hogy az emberek valóban költségmentesen juthassanak munkájukért járó fizetésükhöz.

Bertha Szilvia és Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek