2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fáklyásfelvonulással ünnepelt az MSZP Miskolcon

A kellemetlenül hideg, esős időjárás ellenére is megtartotta az MSZP a hagyományos fáklyás felvonulását Miskolcon.
Az MSZP politikusai és a párt szimpatizánsai csütörtökön délután az Erzsébet téri Kossuth szobornál gyülekeztek.Érkeztek a buszok egymás után, és amikor elkezdődött a felvonulás, már lehettek olyan 1500-an a résztvevők.


A rendezvény első szónoka Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke volt.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke azt hangsúlyozta: a szabadságot csak az tudja megélni, aki egyáltalán meg tud élni, a szabadság nemcsak jogokat, de biztonságot és lehetőségeket is jelent, ugyanakkor egyre többen vannak, akiknek egyikből sem jut elég.
Dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke  azt mondta: a helyszín, ahol most állnak, az ország első egész alakos köztéri Kossuth szobra, az ellenállás mementója.
Dr. Varga László, az MSZP miskolci ügyvezető elnöke a fejlődést, a szabadságot, és az igazságosságot követelte Miskolc, a miskolciak számára.
Gurmai Zita Európai Parlamenti képviselő felszólalása után a demonstráció résztvevői – fáklyát gyújtva – a Széchenyi utcán és a Kossuth utcán át a Deák térre, Deák Ferenc szobrához vonultak, ahol  Papp Zsolt szólt a felvonulókhoz. Innen a Palóczy utcán át Szemere Bertalan szobrához meneteltek, itt Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte a demonstrálókat. Végül a Városház téren keresztül visszaérkeztek a Kossuth szoborhoz, ahol Nyeste László, az MSZP mezőkövesdi elnöke és Nyakó István országgyűlési képviselő mondott rövid beszédet.

Fotó-összeállításunkat Orosz László készítette

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek