2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

WOODY ALLEN-VÍGJÁTÉK A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

Új kamaraszínházi bemutatóra készül a Miskolci Nemzeti Színház. Woody Allen nagysikerű romantikus vígjátékát, a Játszd újra, Sam!-et Görög László főszereplésével állítja színpadra Béres Attila rendező. Allan Felix New York-i filmkritikus, akit két hosszú év házasság után elhagy a felesége, mert kapcsolatuk az ellaposodás jeleit mutatja. A válás sokkolóan hat a mozimániás, neurotikus, erős öniróniával megáldott férfira, de barátai tanácsára újra randizni kezd. Pánikszerűen csöppen egyik félresikerült találkából a másikba. Mivel pontosan tizenhétszer látta Kertész Mihály Oscar-díjas filmjét, a Casablancát, szinte megszállottja lesz a romantikus történetnek, és a főszereplő Humphrey Bogartnak, akit a tökéletes férfi mintaképének tekint. Problémái nagyrészt ebből adódnak: míg megpróbál megfelelni a maga választotta férfiideál követelményeinek, elfelejti, hogy saját jogon is képes a hódításra és a boldogságra.

A Játszd újra, Sam!-ben úgy keveredik a valóság és a képzelet, ahogyan a főszereplő Allan Felix egyre mélyebbre csúszik depressziójába és egyre jobban belebonyolódik a múlt és a jelen lehetőségeinek elemzésébe. A láthatáron mindeközben feltűnik egy új szerelem esélye, mely szerelem kísértetiesen hasonlít Ingrid Bergman és Humphrey Bogart filmbeli történetére.

Woody Allen a darab nagy sikerű 1972-es filmváltozatában Diane Keaton partnereként csetlett-botlott a párkapcsolatok útvesztőjében. Az Allen által megformált New York-i értelmiségi kicsit neurotikus, kicsit szórakozott figuráját Miskolcon Görög László alakítja fanyar humorral, mellette Bohoczki Sára és Harsányi Attila a Christie házaspár szerepében áll a szerelmi háromszög további két csúcsán.

WOODY ALLEN: JÁTSZD ÚJRA, SAM!
Romantikus vígjáték két felvonásban

Fordította: Földényi F. László

Allan Felix: Görög László Jászai-díjas
Linda Christie: Bohoczki Sára e. h.
Dick Christie: Harsányi Attila
Nancy: Fabók Mariann
Humphrey Bogart: Zayzon Zsolt
Sharon Lake/Vanessa/Gina/Lány/Öngyilkos lány: Szirbik Bernadett
Barbara: Simonfi Adrienn

Díszlettervező: Horesnyi Balázs Jászai-díjas
Jelmeztervező: Pilinyi Márta
Dramaturg: Ari-Nagy Barbara
Ügyelő: Lichtenstein Pál
Súgó: Fekete Zsolt
Rendezőasszisztens: Kriston Szabolcs

Rendező: BÉRES ATTILA

Bemutató: március 22., 19 óra, Kamaraszínház

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek