2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Havazás – Tüdőtranszplantált beteget mentettek meg a terrorelhárítók

Havazás – Tüdőtranszplantált beteget mentettek meg a terrorelhárítók

A terrorelhárítók találtak meg és mentettek meg egy tüdőtranszplantáción átesett férfit – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) péntek este az MTI-vel.

A közlemény szerint nem sokkal este 6 óra után megtalálták a terrorelhárítók azt a tüdőtranszplantáción átesett férfit, aki az M1-es autópálya 92-es és 100-as kilométere közti szakaszán rekedt egy személygépkocsiban a hóhelyzet miatt. A férfi egy élénk színű sálat helyezett a kocsi tetejére, így találtak rá a terrorelhárítók.
A férfit kézről kézre adva az egyik BTR harci járműbe helyezték, majd átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, akik elszállították.
A TEK a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelem munkatársaival közösen mentett ki egy nyolc hónapos gyermeket, akit sikerült meleg helyre szállítani. Segédkeztek továbbá egy járásképtelen, a lábán megsérült német férfi kórházba szállításában is.
Mint írták, a TEK két BTR típusú harci járműve mostanáig mintegy 400 járművet, elakadt hókotrót húzott ki a méteres hóból.
„A terrorelhárítás egységei mindaddig a térségben maradnak, amíg egyetlen ember is veszélyben lehet” – hangsúlyozták közleményükben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek