2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Menesszék a katasztrófahelyzet felelőseit!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja a kormányt és a belügyminisztert, hogy rendeljen el átfogó vizsgálatot a katasztrófavédelem, autópálya-kezelő és az ítéletidő által érintett minden szerv felső vezetésének felelősségét illetően.

A meteorológiai szolgálat már napokkal korábban jelzett, hogy rossz idő közeledik. Az országban kialakult válsághelyzetek a katasztrófavédelem vezetésének alkalmatlansága, nemtörődömsége miatt jöhettek létre. Vezetőik felkészületlensége az oka annak, hogy most emberek tízezrei maradtak ellátatlanul, áram, fűtési lehetőség nélkül, megrongálódott házaikban, az ország számos részén elzárva a külvilágtól. Ugyanez a felkészületlenség az oka annak is, hogy emberek ezrei rekedtek az autópályákon élelem, víz és meleg ruhák nélkül, teljesen magukra hagyatva, életveszélyes környezetben.

Mi más lenne a katasztrófavédelem feladata, mint hogy az ilyen helyzetekre előre felkészülve biztosítsa az ország lakosságának biztonságát, a létszükségletekkel történő ellátását? A kialakult áldatlan állapot mind a katasztrófavédelem, mind az autópálya-kezelő felső vezetésének felelősségre vonását szükségessé teszi, e szervek irányítóinak alkalmatlanságát bizonyítja.

Ezért a Jobbik felszólítja a kormányt és a belügyminisztert, hogy az átfogó vizsgálatokat követően állapítsa meg a felelősséget és azonnal menessze a felelős felső vezetőket az intézmények éléről.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…