2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Fizessen az intézményfenntartó

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a miskolci oktatási intézmények dolgozóinak egy része hónapok nem kapja meg jogos járandóságát, hangzott el a párt szerdai sajtótájékoztatóján. Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő felidézte, a februári közgyűlésen arra kérte a város országgyűlési képviselőit, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy javuljon a miskolci oktatási intézmények dolgozóinak helyzete.

A kérés süket fülekre talált – tette hozzá -, hiszen naponta keresik meg az óraadó pedagógusok azzal, hogy fizetésüket még mindig – egyes esetekben január óta – nem kapták meg, s ugyanez a helyzet a bejárási költségtérítéssel is.

A tanárok ígéretekben nem szenvednek hiányt, abból azonban sem a számlákat, sem a lakáshitelt nem tudják kifizetni, fogalmazott Pakusza, aki ismét felszólította Miskolc országgyűlési képviselőit, hassanak oda, hogy az intézményfenntartó haladéktalanul kifizesse a pedagógusok elmaradt bérét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…