2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Még szorosabbra fűznék Miskolc kapcsolatait Kínával

Miskolcra látogatott hétfőn Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság rendkívüli és meghatalmazott Nagykövete. A kínai delegáció, Miskolc, a Miskolci Egyetem illetve a Miskolc Holding Zrt. képviselőivel tárgyalt a két ország közötti, önkormányzati szintű kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok szélesítéséről, elmélyítéséről.

Sebestyén László országgyűlési képviselő, örömét fejezete ki maga, valamint a miskolci önkormányzat nevében is, hogy a városba látogatott Xiao Qian és diplomáciai delegációja. Mint mondta, a térség egyik országgyűlési képviselőként neki is kiemelt célja, hogy Miskolc illetve egyeteme tovább mélyítse már meglévő kapcsolatait Kínával. Ezek a diplomáciai kapcsolatok reményeim szerint üzleti kapcsolatokban realizálódnak majd. Bízom benne, hogy a közeljövőben módunk lesz Miskolc vezetésével arra, hogy egy hosszabb látogatás keretein belül megmutassuk Miskolcot olyan módon, hogy átfogó képet kapjanak városunk mindennapjairól, értékeiről – mondta az országgyűlési képviselő.

Xiao Qian elmondta, Kínának – csakúgy, mint hazánknak – nagyon fontosak a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok, abból mindkét ország profitál.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…