2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Igent mondtak az MSZP hívó szavára

A Demokratikus Koalíció és az Együtt 2014 – Szolidaritás is csatlakozik az MSZP csütörtöki fáklyás felvonulásához.

Szimbolikus lépés, hogy Miskolcon két demokratikus ellenzéki párt is igent mondott az MSZP hívó szavára, s csatlakozik a szocialisták hagyományos márciusi fáklyás felvonulásához – közölte dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke kedden Miskolcon, a Kossuth-szobor előtt Varga Gergővel, a Demokratikus Koalíció miskolci szervezőjével és Tóth Lászlóval, az Együtt 2014 – Szolidaritás megyei koordinátorával közösen megtartott tájékoztatóján.

Elmondta: szimbolikus az is, hogy az ország első egész alakos köztéri Kossuth-szobra előtt jelentik ezt be. A szobor ugyanis az ellenállás mementója: az 1848-as forradalom 50. évfordulójára állították fel a miskolciak, s döntésükkel, a közadakozással nem kevés borsot törtek az akkor regnáló hatalom, az Osztrák-Magyar Monarchia nagyurainak orra alá. Most, március 14-én a miskolci demokraták szintén a forradalomra, annak szellemére emlékeznek, de ők is demonstrálnak is az önkény, a magáról megfeledkezett, diktatórikus hatalom ellen.

Tóth László arról beszélt, hogy örömmel fogadták az MSZP felhívását, hiszen minden demokratikus ellenzékinek hallatnia kell a hangját a Fidesz-KDNP évek óta tartó károkozásai ellen. Varga Gergő azt hangsúlyozta, hogy a DK mindig is összefogáspárti volt, hiszen meggyőződésük: a jelenlegi rezsimet csak összefogással lehet leváltani.

Elhangzott az is, hogy a március 15-i hivatalos miskolci ünnepségeken természetesen részt vesznek, s koszorúikat is közösen helyezik el az emlékhelyek előtt.

Az MSZP idei fáklyás felvonulásának időpontját az elmúlt héten csütörtökön Gúr Nándor országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke jelentette be.

Akkor elmondta: várnak minden demokratikusan gondolkodó embert, és minden demokratikus szervezetet, hogy együtt emeljék fel szavukat a demokrácia lábbal tiprása, az embertelen kormányzás, az alkalmatlan városvezetés és az ország, Miskolc tönkretétele ellen. „Azokat is várjuk, akik eddig féltek felemelni a szavukat a jelenlegi hatalom ellen. Mert nem szabad félni, tiltakozniuk kell azoknak is, akik másként gondolkodnak az országról, mint a Fidesz” – jelentette ki a szocialista politikus.

A rendezvényen részt vesz és fel is szólal Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, parlamenti frakcióvezetője.

A program szerint március 14-én 16.30 és 17 óra között az Erzsébet téren, a Kossuth szobornál gyülekeznek a résztvevők. 17 órakor kezdődik a rendezvény. 18 óra körül indul el a menet a Széchenyi utcán és a Kossuth utcán át a Deák szoborhoz, majd a Palóczy utcán át Szemere Bertalan szobrához. Innen 18.45 környékén folytatódik a felvonulás, a Városház téren és a Széchenyi utcán keresztül vissza a Kossuth szoborhoz. A rendezvény előre láthatólag 19.20 órakor ér véget, – írja az eszakonline.hu.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…