2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Lassan csak a nyilvános WC-k maradnak önkormányzati tulajdonban az Erzsébet körúton

Az erzsébetvárosi, fideszes többségű városvezetés az elmúlt hét folyamán két nagy értékű Erzsébet körúti ingatlant ajánlott fel bérlőinek megvételre. Az Erzsébet körút 19. és 24. szám alatti, utcai földszinti üzlethelyiségek eladásából Vattamány Zsolt polgármester 534 millió forint bevételt remél. A városvezetés ezzel az ingatlaneladással a kerület 2013-as költségvetésén a saját maga által ütött 729 milliós rést igyekszik betömni. A VII. kerület vezetése ezzel a lépésével a „családi ezüstöt” adja el. Két olyan, több ezer négyzetméteres ingatlant ajánl fel az eddigi bérlőknek megvételre, amelyek a kerületi önkormányzat utolsó nagy értékű ingatlanjai a Nagykörúton.

Teszi mindezt úgy, hogy nevetségesen alacsony áron kívánja ezeket értékesíteni, négyzetméterenként 150-160 ezer forintos áron. Akkor, amikor 250-280 ezer forintos négyzetméter ár alatt emeleti lakást nem lehet venni az Erzsébet körúton és környékén, nemhogy kereskedelmi, vagy vendéglátó-ipari célokra is kiválóan alkalmas üzlethelyiséget. Figyelemre méltó és sokatmondó körülmény továbbá az is, hogy az Erzsébet körút 19. szám alatti ingatlan jelenlegi bérlője – így az értékesítés várható győztese – egy 2012 tavaszán bejegyzett olyan cég, amely 2012 nyara óta áll bérleti jogviszonyban a kerületi önkormányzattal.

A Jobbik erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjeként határozottan tiltakozom ezen politika ellen. Amit a fentebb megjelölt két ingatlan eladásával a Fidesz és Vattamány Zsolt véghezvinni készül az nem más, mint a Hunvald-éra legszomorúbb időszakait idéző ingatlangazdálkodás, amikor felelőtlen költségvetési politikájuk egyensúlyát nagy értékű ingatlanok áron alul történő értékesítésével igyekeznek megteremteni.

Ezúton szólítom fel Erzsébetváros vezetését, hogy álljon el eladási szándékától, mert ezeket az ingatlanokat felelős városvezetőként nem szabad értékesíteni, főleg nem így és nem ennyiért.

Stummer János, a Jobbik erzsébetvárosi önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…