2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kocsonyafesztivál Kulcskérdések

Rózsa Edit a fesztivál tulajdonosa nem adta át és Kriza Ákos polgármester nem vette át a  város kulcsát  a mai sajtótájékoztatón.

Legek és számok

Erről egyébiránt nem is esett szó a fesztiválzáró sajtótájékoztatón,   – de alább közöljük a polgármester Közleményét – szó szerint – amelyet a sajtótájékoztató előtt – 16.26-kor kapott meg szerkesztőségünk – hanem a statisztika és elemzés volt a téma, mint ahogy ez egy rendezvény értékelésnél rendkívül meghatározó.

Az idei Kocsonyafesztivál a legek fesztiválja volt,- mondta Rózsa Edit, majd így folytatta – A legnehezebb körülmények között szerveztük, a legrosszabb időjárásban, a legkevesebb költségvetésből, ellenben a legtöbb miskolci önkéntes segítségével, a leggazdagabb programbőséggel és a legnagyobb területen. Az elemzés szerint mind látogatottságában,mind médiamegjelenésben a mohácsi Búsójárás előzi meg a Kocsonyafesztivált.

A résztvevők szerint – 200 ezer látogató, 108 vendéglátós, 78 kézműves – leginkább a program gazdaságélénkítő, szórakoztató, és a városmarketing szempontjából mondható kiemelkedőnek. A megkérdezett látogatók 90 és az és árusok 81 százaléka válaszolta azt, hogy jövőre is visszatér a rendezvényre.
Online megjelenés 291 volt különböző hírportálokon, s ebből elsöprő volt a pozitív hír.

Kultúra és sport kavalkád

Felsorolni sem lehet azt a programkínálatot, amelyet a rossz idő ellenére kicsiknek és nagyoknak kínált ez a három nap, s amelyen 55 százalékban a miskolciak vettek részt. A Facebook oldalon közel 16000 látogató nézte meg a programokat.
Ebben az évben a hazai települések voltak a díszvendégek, de 2014-ben Ukrajna, 2015-ben pedig Lengyelország lesz a tervek szerint. Új programokkal, új védnökökkel, új támogatókkal 2014-ben.
„Persze azt hogy lesz-e jövőre, befolyásolják a pályázati lehetőségek, a reklám árbevételek, az szja 1 % összege, a pályázati lehetőségek, a szponzoráció, de rajtunk nem múlik!”- fejezte be a fesztivál tulajdonosa a sajtótájékoztatót.

Kriza Ákos közleménye

„Hivatalos e-mail címemre nem érkezett megkeresés Rózsa Edittől a Kocsonyafesztivál alapítójától, szervezőjétől arra vonatkozóan, hogy a mai napon egy sajtótájékoztató keretében szeretné visszaadni a város kulcsát.

Hivatalos megkeresés birtokában sem lettem volna jelen a sajtótájékoztatón két ok miatt: tekintettel a fesztivált rendező végletesen megrendült gazdasági helyzetére, továbbá úgy vélem, hogy a mai rendezvény a szocialista párt városmarketingnek álcázott politikai kampánynyitánya.

Véleményem szerint ugyanis a kocsonyafesztivál szervezői által útjára indított civil kezdeményezés nem más, mint az adósság koalíciójának, az MSZP -DK- Együtt 2014 miskolci összefogásának politikai fedőszerve.

A város kulcsát egy előre egyeztetett időpontban várom vissza hivatalomba.”

 

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…