2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Garázda szurkolókat állítottak elő

A Miskolcon 2013. március 9-én megrendezett DVTK – Haladás NB I-es labdarúgó mérkőzéssel összefüggésben több rendőri intézkedésre is sor került. A „pálya bűvöletében” – a labdarúgó mérkőzés rendőri mérlege:

A találkozó alatt a stadionhoz közeli kisbolt előtt szóváltásba keveredett egymással három férfi, őket a járőrök csoportos garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A meccs első félidejében a lelátóról egy szurkoló poharat dobott be a pályára. A biztonsági személyzet segítségével kivezetett drukkert a rendőrök ugyancsak előállították, vele szemben rendbontás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A mérkőzés szünetében egy drukker inzultálni kezdte az egyik pultost, majd az annak védelmére kelő személyt meg is ütötte. A másokban megbotránkozást keltő, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító férfit garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A lezajlott futball találkozót követően két szurkoló távozóban szidalmazni kezdte az intézkedő rendőröket. A két előállított férfival szemben garázdaság szabálysértése miatt indult eljárás.

A rendőrség mind ezen ügyekben, úgy a jövőben előforduló hasonló szurkolói rendbontások esetében is kezdeményezi a rendzavarók eltiltását a sportrendezvények látogatásától!

A rendőrkapitányságra történt előállításokon felül további egy esetben biztonsági intézkedésként a járőrök a mentőszolgálat munkatársaival kórházba szállíttattak egy ittas személyt, aki az Andrássy úton a földön feküdt magatehetetlenül .

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…