2024. 08. 26. hétfő

Izsó
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Rendőrségi hírek a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságról

Egy órán belül előkerült az ellopott kerékpár
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi, közlekedésrendészeti, valamint közrendvédelmi szakterület munkatársai fokozottan ellenőrizték 2013. március 6-án a vasúti és buszpályaudvarokat, valamint a színesfém felvásárló telephelyeket.
Az akció idején egy férfi személyesen tett bejelentést, miszerint piros színű kerékpárját, amit gumipókkal rögzített a tárolóhoz, eltulajdonították. A jó hely és személyismerettel rendelkező nyomozók emlékeztek egy hasonló kerékpárral közlekedőre Kesznyéten közelében. A bejelentést követő egy órán belül a rendőrök már el is számoltatták T. József 34 éves körömi lakost, aki elismerte, hogy ő tulajdonította el a kerékpárt, de azt már eladta.

Ezt követően a járőrök a bicikli-tolvajt előállították a rendőrkapitányságra és szabálysértési őrizetbe vették. Az időközben megtalált kétkerekűt jogos tulajdonosa visszakapta.

Információs háttér:

Az esetre és az elmúlt időszakban elszaporodó kerékpárlopásokra is figyelemmel a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy ne hagyják kerékpárjaikat közterületen lezáratlanul. Indokolt vágásbiztos, a célra rendszeresített, erős „lopás gátló” eszközzel a járműváz részét egy fix tárgyhoz rögzíteni, a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.  

Közösen Tiszaújváros közbiztonságáért

Napjainkban a bűnözés, az élet minőségét egyre inkább befolyásoló, olyan véleményformáló tényező, amely jelentős mértékben meghatározza az adott közösség mindennapjait. Fontos tehát, hogy minél több energiát, odafigyelést szenteljünk biztonságunk megőrzésére és gondozására. A biztonság össztársadalmi érdek, amelyet a társadalom valamennyi tagjának kötelessége megőrizni.

Ebből a felismerésből kiindulva döntött Tiszaújváros Önkormányzata úgy, hogy támogatja a város területén végrehajtandó éjszakai járőrszolgálatot. Az előző években kialakult gyakorlatnak megfelelően a rendőrség elsősorban a hétvégi időszakra fókuszál. A lakossági elvárásoknak megfelelően, valamint a város éjszakai nyugalmának biztosítása érdekében törekednek a tiszaújvárosi rendőrök a nyilvános szórakozóhelyek nyitva tartásához igazítani a gyalogos járőrszolgálatot. A város lakosságában kialakult pozitív közhangulat egyik meghatározó eleme lett ez a szervezés, melyet a közrend és közbiztonság fokozott védelme érdekében a rendőrség az elmúlt időszakhoz hasonlóan továbbra is működtet, illetve kiemelt feladatként kezel.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság és a Tiszaújvárosi Polgárőr Egyesület között megkötött együttműködési megállapodás, valamint a megfogalmazott közös célok elérése érdekében az elmúlt hétvégéhez hasonlóan a város lakosai a jövőben is gyakran láthatnak majd együtt járőröző rendőröket és polgárőröket az éjszakai órákban, illetve napszaktól független időben a város frekventált részein.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Autós trafik
Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) B…
Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek