2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lopott kerékpáron szállította az eltulajdonított műszaki cikkeket

Lopott kerékpáron szállította az eltulajdonított műszaki cikkeket

Számítógépeket, kamerákat lopott, majd egy kerékpárt is elemelt a betörő, hogy az értékeket el tudja szállítani. Nem jutott azonban messzire, mert a rendőrök fél órán belül elfogták és előállították a 35 éves körömi férfit. Bejelentés érkezett 2013.március 3-án késő délután a rendőrségre, miszerint ismeretlen elkövető behatolt Felsőzsolcán egy középületbe. A tettes betörte a bejárati ajtó üvegét, majd a két helyiséget elválasztó gipszkarton válaszfalat is áttörte és az ablakon át távozott. Az épületből nagy értékű számítógépeket és kamerákat emelt el az elkövető, melyeket az udvarról eltulajdonított kerékpárral vitt el a helyszínről. A Felsőzsolcai rendőrőrs járőrei a gyors és szakszerű adat és nyomkutatásnak köszönhetően hamarosan a tettes nyomában voltak. A 35 éves körömi férfit  Alsózsolcán igazoltatták a rendőrök. A személy ugyanis egy kerékpárt tolt az út szélén, melynek a csomagtartóján különböző számítástechnikai eszközök voltak, a férfi nyakában pedig két táska lógott. A rendőrök az ellenőrzés során beazonosították, hogy a kerékpárosnál azok az értékek vannak, amit nem sokkal korábban Felsőzsolcáról tulajdonítottak el.

A gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt bűncselekményt beismerte. A rendőrök kérdésére elmondta azt is, hogy a kamerák akkor sérültek  meg, amikor azokat az épület ablakán kidobta, a számítógépek pedig amikor leestek a bicikliről. A műszaki cikkek oly mértékben sérültek, hogy azokat a sértett részére már nem lehetett átadni.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást T. József 35 éves körömi lakossal szemben.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…