2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Szivárvány Óvoda még mindig romokban!

Ha egy épület felújítása ekkora problémát okoz a városvezetésnek, akkor hogyan tudják vezetni magát a várost?

 

A Szivárvány Óvoda kálváriája tovább folytatódik. Az utolsó ígéret szerint 2013. március 20-ára be kellett volna fejeződnie a felújításnak. Az épület állapotából ítélve azonban nagyon úgy tűnik, képtelenség lesz tartani ezt a határidőt is. Ennek ellenére felszólítjuk a városvezetést, hogy minden lehetséges eszközzel segítse a beruházást, mert ha így haladnak, akkor immár a harmadik átadási határidőt késik le.

Amit nem lehet eltitkolni:
–    2010 tavaszán az előző városvezetés 100 Millió Ft-ot nyert az említett óvoda külső, belső felújítására.
–    Az önkormányzati választások után a Miskolcot félrevezető Fidesz-KDNP kompánia önös érdekből parkoló pályára helyezte az felújítást. Magyarul húzta az időt! Azért, hogy a saját eredményeként adja elő a Miskolciaknak a felújítást.
–    Az egyik következménye az időhúzásnak az, hogy most már a 100 Millió, 80 Milliót ér!
–    2012. április 01-től az ovisoknak költözniük kellett a közeli Könyves Kálmán Általános iskolába, mert mindenki örömére a felújítás elkezdődött! A befejezés várható időpontjának 2012. augusztus 20-át adták meg.
–    A megadott dátumra nem készült el az épület. Ekkor azt mondták, hogy a következő határidő 2012.12.31.
–    Az óvoda felújítása még mindig áll!
–    Az utolsó ígéret 2013.március 20!
–    Úgy tűnik, ez sem jön össze!

Idézet a Minap.hu 2012.11.15.-i tudósításából:

Kiss Gábor alpolgármester hangsúlyozta, hogy ennek az ügynek az önkormányzat ugyanúgy áldozata, mint a gyerekek, nincs értelme a szembeállításnak, minél gyorsabban meg kell oldani a problémát. A kivitelező hibájából, az alvállalkozóval való elszámolási vita következtében állt le a beruházás. Az EU-s támogatást kockáztatják a nem megfelelő lépésekkel, az önkormányzat megteszi, ami módjában áll, s csak olyan számlát fizetett ki, amelynek ellenértéke jó minőségben elkészült az óvodában. Dokumentum rögzíti, a fővállalkozó lenyilatkozta, március 20-ára bejezik a kivitelezést. Jelenleg az óvodában folyik a munka, folyamatosan ellenőrzik, le kell vonni az eset tanulságait, egyeztetni fognak a szülőkkel.

Meddig vezetik félre a családokat? Meddig kell eltűrni a Könyves Kálmán általános iskolában tanulók szüleinek és az óvodások szüleinek, hogy folyamatosan félrevezeti őket a Miskolcot félrevezető Fideszes városvezetés? Ha képtelenek levezényelni egy pár 100 négyzetméteres épület felújítását, akkor hogyan várhatjuk el tőlük, hogy egy komplett várost vezessenek?

Ki kell mondani: Kiss Gábor alpolgármester és Seresné Horváth Zsuzsanna, a terület Fideszes önkormányzati képviselője, az elmúlt hónapokban tudatosan és folyamatosan ködösítenek az óvoda felújításának ügyében!

Az önkormányzat pedig ne tegyen úgy, mint egy áldozati bárány, hiszen jórészt ők tehetnek mindenről: a korábbi kivitelezőt ők választották ki, a kivitelezés megindítását ők nyújtották, mint a rétestésztát, a problémákra pedig nem kellő időben reagáltak.

Továbbra is várjuk a kérdéseinkre a válaszokat!
–    Kiszámolták, hogy a 2010-ben elnyert 100Millió forint most mennyit ér?
–    2010 tavaszától eltelt, elpocsékolt idővel miért nem számolnak el?
–    Valóban teljesítési igazolás nélkül, pusztán számla bemutatása ellenében történt a kifizetés?
–    Valóban a Közbeszerzések Tanácsánál feljelentették az önkormányzatot a közbeszerzési törvény, illetve az esélyegyenlőség megsértéséért?
–    Valóban úgy módosították a kivitelezői szerződést, hogy a módosítást nem tették közzé a Közbeszerzési Értesítőben?
–    Valóban az építési naplót olyan személy vezeti, aki a kivitelezővel megkötött szerződésben nem is szerepel?
–    Miért nem teszik lehetővé, hogy az építési naplót, a számlákat, valamint a szerződéseket átvilágíthassuk?

Egy gondolatébresztő hír a Netről:
„Egy vállalat 2010-ben hat nap alatt felépített egy 15 emeletes szállodát, 2011-ben pedig 15 nap alatt egy 30 emeleteset.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…