2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 28-án is több esetben történt rendőri intézkedés.
Az elmúlt huszonnégy órában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei lopás miatt hét, tiltott kéjelgés szabálysértése miatt egy főt vettek őrizetbe. Az eljárás alá vontak közül négy személlyel fa, míg három elkövetővel szemben bolti-lopás miatt indítottak a rendőrök gyorsított szabálysértési eljárást.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrsének rendőrei a délelőtti órákban járőrözésük során a településen két fiatalt láttak, akik szemmel láthatóan céltalanul sétálgattak az utcán. A járőrök kérdésére a 14 és 11 éves gyermekek elmondták, hogy ugyan iskolában kellene lenniük, de a tanításról távol maradtak. A távolmaradáshoz egyikük sem rendelkezett igazolással, így a két fiatalt az intézkedő rendőrök haladéktalanul az iskolába kísérték és átadták az intézmény vezetőjének.

Információs háttér:

A Rendőrségi törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

Megyénk útjain az elmúlt napon nem történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset, anyagi kárral végződő ütközés hat esetben jutott a rendőrség tudomására.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!  

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…