2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ékszerek és készpénz, ital és kés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat fegyveres rablás, illetve egy másik esetben emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az elkövetőket mindkét esetben rövid idő alatt elfogta a rendőrség. Az ügyek fejleményeiről 2013. 02. 26-án sajtótájékoztató keretében számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ékszerek és készpénz

Az akkor még ismeretlen tettesek 2013. február 19-én kora délután Miskolc egyik belvárosi ékszerüzletében az eladót fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegették, majd készpénzt és ékszereket magukhoz véve elmenekültek.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói 48 órán belül a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek bevonásával elfogták a gyanúsítottakat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmény két gyanúsítottját, a 24 éves B. Péter tokaji, valamint T. Gergő 22 éves tarcali lakosokat. Ugyancsak bilincs kattant a 18 éves T. Krisztina tállyai lakos kezén is, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a bűncselekmény véghezvitelében nem vett ugyan részt, de a későbbiek folyamán közreműködött az abból származó előny biztosításában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két férfivel szemben fegyveres rablás bűntette, míg női társukkal szemben az ahhoz kapcsolódó bűnpártolás miatt folytat büntetőeljárást.

A bűncselekmény részleteihez tartozik, hogy az elkövetők alig pár tíz ezer forintot zsákmányoltak a bűncselekmény napján, de több millió forint értékű ékszert is magukkal vittek. A gyorsan túladott zsákmány ellenértékéből autót, laptopot, nyomtatót, mobiltelefont és ruhaneműt, például öltönyt vásároltak. A rendőrök a rajtaütés után ékszereket, továbbá közel egy millió forintot is lefoglaltak, ahogy azt a játékfegyvert is, amit a rablás során használtak.

Elismerés és jutalom

A miskolci sajtótájékoztatóval egy időben az országos rendőrfőkapitány úr Papp Károly r. vezérőrnagy 2013. február 26-án Budapesten elismerésben és jutalomban részesítette a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Lopási alosztály főnyomozóját és nyomozóját, akik mások mellett kiváló munkát végeztek a fegyveres rablás nyomozásában. Dobos János r. őrnagy és Cseh Tamás r. főtörzszászlós az elkövetők felkutatásánál nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, ami hozzájárult a rablók gyors elfogásához.

Ital és kés

Miskolctapolcán egy hétvégi házban italozott két férfi 2013. február 25-én a késő délutáni órákban. Szóváltás alakult ki köztük, melynek következtében az egyik férfi megszúrta alkalmi ismerősét. A sértett ezt követően elindult a helyszínről, de az utcán összeesett.

A nyomozás adatai alapján kiderült, hogy a történtekről maga a gyanúsított tett említést egyik ismerősének, aki értesítette a mentőszolgálatot. A helyszínre érkező szakemberek azonban már nem tudták megmenteni a 37 éves sértett életét.

A rendőrség a helyszínen bevezetett gyors és szakszerű adatgyűjtésnek és intézkedéseknek köszönhetően a bejelentést követő negyedórán belül elfogta az emberöléssel megalapozottan gyanúsítható K. Ferenc 43 éves hajléktalan férfit, akit bűnügyi őrizetbe vett.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…