2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A 13. Miskolci Kocsonyafesztivál programjai

10.00 A Csizmadia köz és a Kandia utca találkozásnál lévő parkolóban: Öko Nemezis jurta átadó. (Könczey Réka szakreferens, Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya, Kákóczki András osztályvezető, Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztály, Rózsa Edit fesztiváligazgató).
12.00-13.00 A Városháza oszlopcsarnoka: Ízkocsonyaverseny (zártkörű)
13.45 Városház tér: Békafutás a Szentpáli István Szakközépiskola és az Aschaffenburgi Szakképző Központ 3. Számú Szakiskolája szervezésében.
14.00 Weidlich udvar (Miskolc, Széchenyi u. 19. 4/3): Megkezdődnek a Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter tagszervezeteinek programjai
14.00 Nyitófelvonulás, útvonal: Széchenyi- szobor, sétálóutca, Villanyrendőr, Szinva terasz, Uitz Béla utca, nagyszínpad (Erzsébet fürdő mögötti parkoló)
15.00 Nagyszínpad: fesztiválmegnyitó a Parapács együttessel. Születésnaposok köszöntése.
16.00 Lévay József Református Gimnázium tornaterme: Második Nemzetközi Madárkiállítás (Fedor Vilmos a Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetségének elnöke, és Ábrám Tibor, a gimnázium igazgatója).
Ugyanott: Kiállítás Kaszás Tamás madár- és természetfotóiból. Ingyenesen megtekinthető február 22-én 14-18 óráig, 23-án 10-18 óráig, 24-én 10-16 óráig.
17.00-18.00 Erzsébet tér: miskolci diákok által tervezett fényfüzérek bemutatója
17.00 Helynekem, Zeneszoba: Steel City Drummers Dobszerdája – Üssük meg a közös hangot!
18.30 Kelet-Nyugati Átjáró (Széchenyi u. 12., az Európa tér mellett): A Teljes Szívvel Közhasznú Alapítvány programjai. Károlyi Gáspár és a Biblia. Előadó: Koleszár András lelkigondozó. Gitáron közreműködik: Kulcsár István
18.30 Helynekem: 40 éves a magyar Woodstock címmel zenés, filmes pódiumbeszélgetés (Benkő László, az 50 éves Omega együttes billentyűse, Jávorszky Béla újságíró, a magyar és nemzetközi rocktörténeti kötetek társszerzője, Kurucz Attila, a magyar woodstock helyi szervezője. A beszélgetést vezeti: Fedor Vilmos, a Rockmúzeum Alapítvány elnöke. Bakelitkiállítás a 60-as, 70-es évek hazai és külföldi lemezeinek borítóiból a Rockmúzeum Alapítvány és a Helynekem gyűjteményéből. Gitárt ragad, Gulyás Dávid, Papp Dénes (Kisavas), Fodor Balázs. Belépés: ingyenes
18.30 Helynekem, Színházszoba: Tudás kulcsa. Várunk minden érdeklődő diákot és szülőt, hogy hallgassa meg új kezdeményezésünket, ami segíthet hatékonyabbá és élvezetessé tenni a tanulás folyamatát. (Drahos Judit pszichológus, Négyesi Barbara pedagógus)
18.30 Helynekem, irodalomszoba: Műút borító- és kéziratkiállítás, utána bemutatkozik a Bárka irodalmi folyóirat
22.00 Helynekem: Carbovaris & Esti Kornél
22.00 Bormúzeum: Elvis live! – Ed Philips and Memphis Patrol – közönségtalálkozó
0.00 Helynekem: Tesco Disco. Belépő: 700 Ft. Fesztiváli csuklópánt nélkül a belépő: 850 Ft.

Február 23., szombat

10.00 Kohászati Múzeum (Felsőhámor, Palota u. 22.): A gyerekek álarcot és bábokat készítenek, majd kisbékává változva vidám kalandokat élnek át a Hámori-tó békájával. A program költsége a családi belépőjegy árán felül gyermekenként 300 Ft
10.30 Szemerekert: A legtrükkösebb, a legszebb kutyák versenye. (Miskolci Állatsegítő Alapítvány)
11.00 Fapados étterem és Promenád panzió díszterme (Széchenyi utca 61.): A Lenkey Zoltán emlékév nyitóeseménye. (Kákóczki András, a Lenkey alapítvány elnöke)
12.00 Az Avasi kilátó melletti zöld területen: Kocsonya Kupa, kutyás attrakciók, szépségverseny, erőverseny. Nevezés a helyszínen is.
12.00-17.30 Lévay Gimnázium Diákotthona: Adj vért, és ments meg három életet! (Magyar Vöröskereszt)
13.00 Kemény Dénes uszoda: Az Első Kocsonyafesztiváli Békaúszóverseny díjátadója (a verseny a fesztivál és a B.-A.-Z. Megyei Úszószövetség közös szervezésében jön létre).
14.45 Jégcsarnok, Népkert: „Rájátszunk!” címmel különleges szurkolói találkozó a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatával. A belépés ingyenes.
15.00 Miskolci Nemzeti Színház Csarnok: Jazz/Boleró, a Kontúr Fizikai Színház előadásában. Rendezte Gyöngyösi Tamás, tánc: Bakó Gábor, Sinkó Réka. Az előadás ingyenes.
15.30-16.00 Nagyszínpad: Csuli muri. A színpadon: Cserhalmi György, Stohl András és Gáspár Tibor
16.00 Helynekem: Fedor Vilmos beszélgetőpartnere Schuster Lóránt, a P-Mobil frontembere
16.00 Géniusz Könyváruház: „Az én fesztiválom” című irodalmi pályázat eredményhirdetés, felolvasások. A részvétel ingyenes.
16.00 Irány a II/37! (a Bestillo színpad mellett): Pucold a krumplit! Laza időtöltés Balázsovits Lajossal és Sztankay Ádámmal, az autószerelővel és a krumplisütővel.
16.00 Bálaszínház: Felnőtt húsleves. Ételekről és életérzésekről másképpen… Csernus Imre pszichiáterrel Veres László beszélget (belépés csak „SzereteMMiskolcot” karszalaggal.
16.30 Kelet-Nyugati Átjáró (Széchenyi u. 12., az Európa tér mellett): Márai Sándor és a gondolatok. Előadó: Koleszár András lelkigondozó. Gitáron közreműködik: Kulcsár István 17.30 Az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes műsora
16.30 Kassa-Miskolc színpad, Művészetek Háza: a Miskolci Steelers amerikaifoci-csapat és a pompomlányok látványos bemutatója
17.00 Irány a LIBRI! (Széchenyi u. 54.) Balázsovits Lajos és Sztankay Ádám rendhagyó irodalmi beszélgetése. A részvétel ingyenes.
17.00 Miskolci Galéria. Kiállításmegnyitók:
Kemény Dió: A kiállítás a Kelet-Szlovákiából indult Svetlana Fialová, Vlasta Žáková, Jarmila Mitríková és David Demjanovi alkotásait mutatja be.
Oelschlager-Őry Lajos építész emlékkiállítása. Oelschläger-Őry Lajos szepességi német származású magyar építész.
(Vladimír Beskid – Kassa EKF művészeti igazgató, Fedor Vilmos Kocsonyafesztivál, Kiss Gábor alpolgármester)

17.00 Győri kapui református templom altemploma: Honvágy – Lőrincz Katalin és Gergye Krisztián kortárstánc duettje (kísérőrendezvény, kedvezmények nem érvényesek)
17.30 Miskolci Galéria: Halász-Hradil Elemér emlékkiállítása (Megnyitja: Gaál Ida – Komarnoi Dunamenti Múzeum művészettörténésze)
19.00 Miskolci Nemzeti Színház Kamara: Csörgheő Csuli találkozó – pörköltek, prímások, csulik. A pörkölteket Cserhalmi György, Gáspár Tibor, Stohl András főzi, a közönség kóstolót kap. A Kocsonyafesztivál kísérőrendezvénye nem ingyenes.
19.00 ZIP’s Brewhouse (Makropolis, Arany János tér 1.): ZIP’s séfparádé (Jegyek a helyszínen korlátozott számban kaphatók, a ZIP’s saját rendezvénye, csuklópánt-kedvezmény nem érvényes)
19.00 Kelet-Nyugati Átjáró (Széchenyi u. 12., az Európa tér mellett): Szabó Lőrinc és a szerelem. Előadó: Koleszár András lelkigondozó. Gitáron közreműködik: Kulcsár István
22.00 Nagyszínpad: Bëlga-koncert

Február 24., vasárnap

10.00-14.30 Lévay József Református Gimnázium Diákotthona: Adj vért, és ments meg három életet! (Magyar Vöröskereszt)
11.00–15.00 Helynekem: Béka ül a Helynekemben! Gyerekprogram Bobóval és barátaival. Belépés ingyenes
14.00 Bormúzeum: Diósgyőrtől Genfig – unplugged zenés beszélgetés a belga Humble Grumble jazz-rock zenekar alapítójával, Humble (Vörös) Gábor énekes-gitárossal (Beszélgetőtárs: Fedor Vilmos)
15.30 Helynekem: Design me, please! A Helynekem rajzpályázatának nyertesei alkotnak az ajtókon
16.00-16.30 Nagyszínpad: Fesztiválzáró ceremónia
17.00 Művészetek Háza: A gyertyák csonkig égnek, a Kassai Thália Színház előadása, belépődíj: 500 Ft
17.00 Helynekem: Flyview – miskolci akusztikus formáció koncertje
18.00 Helynekem: Orka csoport bemutatja az Ülj le Béla szedek levest… munkacsoport irodalmi estjét
19.00 Helynekem: Enemies-koncert
20.00 Helynekem: The Sided-koncert
21.00 Helynekem: Red Hot Chilli Peppers Tribute Band
22.30 Helynekem: Kisavas
0.00 Helynekem: Zenél: Ribonmouthrabbit
Belépés ingyenes.
17.00 Helynekem: Irodalomszoba: Műút lapszámbemutató
17.00 Helynekem: Jelenléti ív – A képzetTtársítás szabad társulás összművészeti előadása (programgazda: Bán Ildikó).
17.15 Nagyszínpad: Old Boys-koncert
19.00 Helynekem: Zeneszoba: Egy óra népdalokkal. Közreműködik Cseke Gyöngyvér

Díszvendégek programjai

Mezőkövesd


Szombat, Bálaszínház:

11.00 Tardi Népdalkórus
13.00 Matyó Néptáncegyüttes
14.00 Szentistváni Népdalkórus. A Matyó Népművészeti Egyesület tagjai mézeskalács-, valamint hímzés- és szövésbemutatót is tartanak az Erzsébet téren.

Gönc

Szombat

13.20 Vajtó Laci Élményszínpada (Erzsébet tér): Szia Klub – Kocsis Klaudia retroslágereket énekel
14.00 Kassa-Miskolc színpad: Extázis-koncert
15.00 Kassa-Miskolc színpad: a Cross Road koncertje
16.30 Bálaszínpad: Hidasnémeti Néptáncosok fellépése
11.00 Szinva terasz: Ostorpattogtató gönci betyárok bemutatója
13.00 Szinva terasz: Abaújvár Vitézei – korabeli harci bemutató, mindhárom napon.

A kajszi hazájaként ismert település történelmi értékeire is felhívja a figyelmet, hiszen Aba Amádé és Károlyi Gáspár neve is fémjelzi Göncöt. Helyi betyáros kocsonyával, gönci gulyással, gönci feketeszederrel és zamatos lekvárokkal várják a látogatókat.

Szomolya

szombat

12.40 Vajtó Laci Élményszínpada (Erzsébet tér): Rece Hagyományőrző Népdalkör

vasárnap

11.00 Vajtó Laci Élményszínpada (Erzsébet tér): Legény 1 lett

Monok

szombat

12.00 Vajtó Laci Élményszínpada (Erzsébet tér): Újvári Marika előadóművész , népdalénekes

vasárnap

11.30 Vajtó Laci Élményszínpada (Erzsébet tér): Újvári Marika előadóművész, népdalénekes. A művésznő a Bormúzeumban pénteken is énekel.
14.00 Vajtó Laci Élményszínpada (Erzsébet tér): Kossuth Népdalkör fellépése

További programok (folyamatosan)

Zöld Sátor (Szinva terasz melletti APEH-parkoló): 20 partner szakmai és szabadidős programjai a Zöld Kapcsolat Egyesület szervezésében.
A Holdam Egyesület a Weidlich udvarban (Széchenyi u. 19.) és a Családok sátrában, az Európa téren.
A Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter tagszervezeteinek programja a Weidlich udvarban (Miskolc, Széchenyi u. 19. 4/3) a fesztivál három napja alatt. Az agy karbantartásáról, időskori szűrésekről, bűnmegelőzésről, áldozatvédelemről. Szívriadó Klub: Hogyan kerülhetjük el a szívbetegségeket? Életvezetési tanácsok
Szinva terasz: A Vizsolyi Biblianyomda és Élménybirtok interaktív programokkal
Szinva terasz: A BioHarmónia Tai Chi Közhasznú Egyesület bemutatói. 22-én 10-től, 23-án 11-től
Toronyalja utcai parkoló: Factory mászófal. A mászást kíséri pénteken 18.00-19.00, szombaton 14.00-15.00 a Steel City Drummers dobos csapat.
Megyeháza, drufart: Látványkocsonya szombaton 10-től, vasárnap 10-ig

A fesztivál programjairól bővebben a www.kocsonyafesztival.hu, valamint a Facebook oldalain olvashat. A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…