2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

El a kezekkel a Gellért-hegytől!

Azok az ingatlanspekulációs szándékok, amelyek Demszky Gábor idején élték virágkorukat, úgy látszik továbbra is szabad prédának tekintik Budapestet. A Fővárosi Közgyűlés napirendjén szerepel egy, az I. kerület, Bérc utcában található, önkormányzati tulajdonú telek eladása, ami még a liberális városvezetés idején lett átminősítve közparkból lakóövezeti építési telekké. Erre a mind városépítészetileg, mind természetvédelmileg erősen kifogásolható döntésre alapozva hirdette meg eladásra a főváros a múlt év végén az ingatlant. A közgyűlés előtt most lévő előterjesztés szerint a leendő nyertes egy 500 ezer forint törzstőkéjű projekt cég, melynek tulajdonosa egy svájci bejegyzésű gazdasági társaság.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tiltakozik az ingatlan elidegenítése ellen. A Gellért-hegy nemcsak kiemelt turisztikai célpont, a fővárosi védett látkép egyik meghatározó eleme, hanem hőforrások, barlangrendszerek mellett, a budapestiek biztonságos vízellátását szolgáló mesterséges víztározókat is magába foglaló stratégiai fontosságú terület is. Tiltakozunk minden olyan beavatkozás ellen, amely bármilyen módon veszélyeztethetné ezen közösségi javainkat. Elég sok kárt tett már a Demszky-éra Budapesten, minden további károkozást meg kell akadályozni. Követeljük, hogy az ingatlan besorolása újra közpark legyen!

A versenyeztetés kapcsán megjegyezni kívánjuk, hogy nemcsak komolytalannak tartjuk a pályázó cég ajánlatát, de a nemzeti vagyonról szóló törvény alapján, mint nem átlátható szervezet, nem is lenne jogosult önkormányzati vagyon megszerzésére.

Meggyőződésünk, hogy az önkormányzati vagyonnal felelősen és rendeltetésének megfelelően kell gazdálkodni, azt mindenkor hasznosítani és gyarapítani kell, az előterjesztés szerinti vagyonfelélés pedig elfogadhatatlan.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek