2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

2013-ban is hitelfelvétel és megszorítás Miskolcon

A Fidesz folytatja a szocialisták hitelfelvételre és megszorításokra épülő rablógazdálkodását Miskolcon, hangzott el a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján a 2013-as költségvetés kapcsán.  Jakab Péter önkormányzati képviselő szerint a méltányossági ápolási díj eltörlésével Kriza Ákos polgármester magatehetetlen, beteg emberekkel fizetteti meg a Fidesz bankárpolitikájának árát.
A Fidesz 2013-as költségvetési javaslata jól mutatja, Miskolc gazdálkodása ugyanazokat a köröket futja immár 22 éve. Az idei büdzsé is két pillérre épül: hitelfelvételre és megszorításra, jelentette ki a politikus.

Hangsúlyozta, bár Kriza Ákos 2010-ben azt ígérte, nem terheli Miskolcot újabb hitelekkel, idén újabb 1,4 milliárdos hitelfelvételre tesz javaslatot a költségvetésben. Vagyis már most látható, hiába vállalta át az állam Miskolc adósságának egy részét, azt pillanatok alatt újra fogja termelni a jelenlegi városvezetés is.

Ráadásul Jakab Péter szerint a Fidesz el akarja venni a méltányossági ápolási díjat, vagyis azt a havi 23 ezer forintot, amit az kap, aki beteg, magatehetetlen, többnyire idős hozzátartozóját otthon ápolja. A politikus úgy véli, ezzel a bankárpolitika a legkiszolgáltatottabbakat is utolérte.

„Mindennek a legalja, hogy miközben cigány központra könnyedén elköltöttek volna 1700 milliót, addig beteg szüleink otthoni ápolására nem jut 23 ezer forint sem” – fogalmazott Jakab.

Hozzátette, kukába kell dobni végre a megszorításokra épülő, a társadalmat végletekig roncsoló bankárpolitikát, és hozzá kell látni a Jobbik által sokszor hangoztatott forrásteremtő városgazdálkodás kialakításához.

„Az állandó hitelfelvétel és megszorítás helyett meg kellene tanulni gazdálkodni a saját anyagi és szellemi erőforrásainkkal. Ha a kormány nem hoz munkahelyeket a borsodi megyeszékhelyre, nekünk kell azokat megteremteni, még akkor is, ha ez sokkal nehezebb feladat, mint várni azokat a befektetőket, akik 22 éve nem érkeznek meg Miskolcra” – zárta gondolatait a jobbikos képviselő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…