2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ralph Fiennes is a kémjátékban

Újabb izgalmas hírek röppentek fel a jelenleg futó John le Carré filmadaptációkkal kapcsolatban. Pár héttel ezelőtt bejelentették, hogy A mi emberünk (Our Kind Of Traitor) főszereplője Ewan McGregor lesz, most pedig Ralph Fiennes személyében (Skyfall, A felolvasó, Harry Potter stb.) egy újabb nagy színész csatlakozott a szereplőgárdához.

John le Carré 2010-ben megjelent regényében egy fiatal angol pár a nyaralása során találkozik egy orosz oligarchával, aki bűnözői körök könyvelőjeként tett szert hatalmas vagyonra, és egy nyugalmas, új életért cserébe mindent el akar mondani az angol hírszerzésnek. Az angol pár segít neki felvenni a kapcsolatot a megfelelő körökkel, ám az orosz milliomos saját és családja sorsát bukott kémek, pénzéhes politikusok és elvetemült bankárok kezébe helyezi. A filmet Justin Kurzel rendezi, a forgatókönyvet pedig a Drive-ot is jegyző Hossein Amini írja.

Emellett megkezdődtek a tárgyalások a Suszter, szabó, baka, kém című sikerfilm folytatásáról is. A Hajsza (Smiley’s People) forgatása várhatóan 2014-ben kezdődik majd, a rendező ismét Tomas Alfredson lenne, a forgatókönyvet pedig megint Peter Straughan írná.

Az utómunkálatai zajlanak már Az üldözöttnek (A Most Wanted Man). Az Anton Corbijn rendezésében előreláthatóan ezév novemberében bemutatandó film egy Hamburgba csempészett, hívő muszlim fiatalember sorsát követi nyomon, aki a terrorizmus elleni háború örve alatt felkelti a rivális német, angol és amerikai kémek érdeklődését. A főszerepekben Philip Seymour Hoffman, Willem Dafoe és Rachel McAdams lesz majd látható.

Forrás: Agave Könyvek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek