2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Fejezze be a Fidesz a pedagógusok megalázását!

A Jobbik szerint az elmúlt hét pedagógusbérek körüli botránya ismét rámutatott a Fidesz-kormány alkalmatlanságára és a tanárok tarthatatlan fizetési helyzetére. Elfogadhatatlan, hogy az előzetes kormányzati ígéretekkel ellentétben az átgondolatlan, elhamarkodott állami fenntartásba vétel az iskolák mindennapi működése mellett a tanárok megélhetését is veszélyezteti. A Jobbik már többször egyértelművé tette álláspontját, hogy a pedagógusok bérei méltatlanul alacsonyak, és ezt nemcsak élethelyzetük mutatja, hanem az európai uniós tagországok rangsorában utolsók között elfoglalt helyünk is alátámasztja. Az ő társadalmi megbecsülésük nemzeti érdek, hogy ezt a szakmát egy olyan vonzó lehetőségnek tekintsék a pályaválasztás előtt álló fiatalok, ami biztosítja, hogy a legkiválóbbak közül is sokan jelentkezzenek ide. Éppen ezért felháborító az Orbán-kormány mostani dilettantizmusa, illetve a pedagógusok bizonytalanságban tartása, melyet a nélkülözhetetlen életpályamodell bevezetésének ügyében tapasztalunk.

A Jobbik célja, hogy kormányra kerülése esetén első lépésként a pedagógusok bérét legalább a diplomás átlagbér összegéig emelje, így a felnövekvő magyar ifjúság nevelésében kiemelkedő szerepet betöltő tanárok méltó anyagi megbecsülésben részesüljenek.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Oktatási Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…