2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Álszent és szánalmas az Emmi reakciója a bentlakásos iskolákra vonatkozó javaslatunkra

Álszent és szánalmas az Emmi reakciója a bentlakásos iskolákra vonatkozó javaslatunkra

A Jobbik bentlakásos iskolákra vonatkozó javaslata szakít az elmúlt húsz év cigánypolitikájának sikertelenségével, és épphogy ez teremtene esélyt az emberhez méltó életre olyan gyerekeknek, akiknek a családjában a megélhetés forrása nem a munka, hanem a segély és a bűnözés. Az Emmi Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának reakciója szánalmas, és azt mutatja, hogy az Orbán-kormánytól a jövőben sem várhatunk érdemi lépéseket a cigány-magyar együttélés javítására.
Tény, hogy a normál iskolákban folyó oktatást leginkább azok a többségében cigány gyerekek zavarják, akiknek a családja nem adja meg a megfelelő körülményeket és motivációt a tanuláshoz és a normális emberi viselkedéshez. Az elmúlt húsz év cigánypolitikájának folytatásával az Emmi nemcsak a magyar gyerekek normális tanulási környezetét nem biztosítja, de az átlagos cigány gyerekeknek sem biztosít lehetőséget az emberhez méltó, tisztességes élethez, hiszen a munkakerülő környezetből való kiemelésük nélkül nincs esély a kitörésükre. Az úgynevezett rendszerváltás óta egyetlen kormánynak sem sikerült érdemi eredményeket elérnie a cigányság oktatásában és foglalkoztatásában, az erre fordított milliárdok kidobott pénznek bizonyulnak.

A cigányságról folyó közéleti vitákban nem a politikailag korrekt, álszent beszédet, a szaporodó problémák szőnyeg alá söprését, hanem a kendőzetlen igazságot és mindannyiunk közös érdekét kellene szem előtt tartani.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…