2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A VELUX Cégcsoport lesz a 2013-as CEV Röplabda Férfi Európa-bajnokság névadó szponzora

A VELUX Cégcsoport lesz a 2013-as CEV Röplabda Férfi Európa-bajnokság névadó szponzora

A CEV (Confédération Européenne de Volleyball, Európai Röplabdaszövetség) és a VELUX Cégcsoport szerződése értelmében a 2013-as CEV Röplabda Férfi Európa-bajnokság névadó szponzora a VELUX Cégcsoport lesz. A bajnokságban részt vevő 16 ország közt lezajló 36 meccsnek Lengyelország és Dánia közösen ad majd otthont 2013. szeptember 20-29. között. A bajnokság hivatalos neve 2013 CEV VELUX Röplabda Férfi Európa-bajnokság – Döntő lesz. A rájátszásokat és a negyeddöntőket Lengyelországban és Dániában rendezik. A középdöntőket és döntőket a dán nemzeti stadionban, a Parkenben tartják.

A röplabda Európa-bajnokságot minden páratlan évben, kétévente szervezik meg. Az idei alkalommal 10 nap alatt 16 ország 36 meccset játszik. Várhatóan 100 országban értékesítik majd a közvetítés jogát a televízióknak. A röplabdatornát a VELUX Cégcsoport az Európa-bajnokság végéig, 2013. szeptember 29-éig támogatja.

”Örömmel állapodtunk meg a VELUX Cégcsoporttal a partnerségről, különösen annak köszönhetően, hogy a vállalat már nagy tapasztalattal rendelkezik jelentős sportesemények szponzorálásában, s ezek rendszerint hatalmas sikert könyvelhettek el” – nyilatkozta André Meyer, az Európai Röplabdaszövetség elnöke.

”A szponzori megállapodással még biztosabbak vagyunk abban, hogy az EuroVolley 2013 Dániában és Lengyelországban tovább növeli az Európa-bajnokság ismertségét. A következő évek mérkőzéseinek közkedveltsége is emelkedni fog ezáltal” – tette hozzá az elnök.

2010 szeptembere óta a VELUX Cégcsoport a Férfi Kézilabda Bajnokok Ligájának fő támogatója. Elkötelezett sportszponzorként a cégcsoport örömmel vállalkozott arra, hogy újabb nemzetközi sportesemény mellé álljon.

“A röplabda igen népszerű sport célpiacaink nagy részén. A 2013 CEV VELUX Röplabda Férfi Európa-bajnokság – Döntő támogatása jó lehetőség arra, hogy szponzorációs portfóliónkat tovább bővítsük egy olyan sportággal, amely energikus, szenvedélyes és a világ legelterjedtebb sportjainak egyike” – mondta a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője, Őz Beáta.

Néhány tény és szám a röplabdáról és a röplabda Európa-bajnokságról:

·         A röplabdameccseket Európa-szerte tévénézők milliói követik majd figyelemmel.

·         A bajnokságon a férfi európai röplabda legjobbjainak játékát lehet megtekinteni.

·         Legutóbb, két évvel ezelőtt több mint 50 millió nézője volt a CEV Röplabda Férfi Európa-bajnokságnak.

·         2011-ben 114 televíziós csatorna közvetítette a röplabdatornát.

·         A röplabda a világ 10 legnépszerűbb sportjának egyike.

Információk a 2013 CEV VELUX Röplabda Férfi Európa-bajnokság – Döntőről

A 2013 CEV VELUX Röplabda Férfi Európa-bajnokság – Döntőt 2013. szeptember 20. és 29-e közt rendezik.

A mérkőzéseket Lengyelországban és Dániában játsszák. A bajnokság Dániában ér majd véget. A középdöntőknek és döntőknek a dán nemzeti stadion, a Parken ad helyet Koppenhágában.

Jelenleg Szerbia Európa-bajnok, Brazília világbajnok, Oroszország pedig olimpiai bajnok.

A CEV VELUX Röplabda Férfi Európa-bajnokság – Döntő aktuális hírei az eurovolley2013.dk honlapon olvashatók.

Csoportbeosztás:

·         Az A-csoport meccseit Odense-ben, Dániában tartják. Dánia, Olaszország, Fehéroroszország, valamint a Görögország és Belgium közötti rájátszás győztes csapata fognak megmérkőzni.

·         A B-csoport mérkőzéseinek a lengyelországi Gdańsk ad otthont. Itt Franciaország, Szlovákia, Lengyelország, valamint a Törökország és Lettország közötti rájátszás győztes csapata mérkőznek meg.

·         A C-csoport meccseit Herningben, Dániában rendezik. Szerbia, Finnország, Hollandia, valamint a Horvátország és Szlovénia közötti rájátszás nyertes csapata játszanak egymás ellen.

·         A D-csoport mérkőzéseire a lengyelországi Gdyniában kerül sor. A meccsek Oroszország, Németország, Csehország és Bulgária között zajlanak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek