2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A FIFA döntése nem a sportról szól

Döntött a FIFA fellebbviteli bizottsága és helyben hagyta azt az igazságtalan, és kettős mércén alapuló döntését, amely értelmében a palesztin zászló tiltott jelkép egy stadionban, a „halál az arabokra” rigmus – amit a Beiter Jerusalem szurkolói kiabáltak legutóbb egy mérkőzésen – viszont megengedett egy labdarúgó mérkőzésen. Mindenki tudja, hogy ez a döntés nem a sportról szól, hanem színtiszta politikai döntés volt. Része annak a hazug, lejárató kampánynak, amelyet olyan szervezetek és emberek folytatnak Magyarország ellen, akik a sötétséget szeretik, és ahol fény van, ott azt lekapcsoltatják. Magyarországot egy antiszemita, rasszista országnak próbálják beállítani, de azért arra alkalmas, hogy itt rendezzék a Zsidó Világkongresszus közgyűlését májusban. Ezt támasztja alá, hogy az eljárást olyan szervezetek kezdeményezték, mint a Simon Wiesenthal Központ és a bécsi zsidó kulturális egyesület, amelyeknek a sporthoz semmi közük. A FIFA ehhez az újabb politikai akcióhoz segédkezett a döntésével, megbüntetve egész Magyarországot.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy vannak olyan magyarországi politikai szervezetek, mint az MSZP, az LMP, a DK, akik üdvözölték a döntést és van olyan szervezet, amelynek a labdarúgás érdekeit kellene képviselnie és kötelességből ugyan fellebbezett, de előre kijelentette, hogy egyetért a döntéssel.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja a szurkolók kezdeményezését, hogy jelenlétünkkel tiltakozzunk az igazságtalan FIFA döntés ellen március 22-én a stadionnál. Több tízezer torok buzdítsa a nemzeti válogatottat az utcáról, és hozza tudtára a FIFA-nak és Európának, hogy nem lehet minket csak úgy eltaposni.

Felkérjük a magyar embereket, civil szervezeteket, hogy félretéve a pártpolitikai nézetkülönbségeket, közösen álljunk a szurkolók által szervezett demonstráció mellé. Közösen biztassuk arra az embereket, hogy jelenlétükkel álljanak ki a szurkolók, a magyar válogatott és Magyarország mellett.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…