2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kövessük a brit példát!

A Jobbik örömmel fogadta David Cameron brit miniszterelnök bejelentését, miszerint az Egyesült Királyság választópolgárai hamarosan népszavazáson dönthetnek hazájuk európai uniós tagságáról. Cameron bejelentésével bebizonyította, hogy nem csak bátor politikus, de népe akaratának és érdekeinek elkötelezett képviselője is.

Döntését ugyanis az Egyesült Államok, valamint az uniós tagállamok felől érkező folyamatos, fenyegetésnek is betudható nyomásgyakorlás ellenében hozta meg. Ezzel Cameron brit miniszterelnök nem csak saját népének adott esélyt arra, hogy véleményt mondjon az eredeti célkitűzéseitől eltávolodott, az utóbbi években teljes központosítás útjára lépett Unióról, de reményt adott minden tagállamnak arra, hogy visszaszerezze nemzeti szuverenitását Brüsszeltől.

A Jobbik régóta követeli a magyar kormánytól, hogy ismerje be, a 2003-as népszavazást megelőző, arcpirítóan egyoldalú, felszínes kampánnyal félrevezette a magyar társadalmat. Továbbá azt is vallja be, nem képes Brüsszelben megvédeni a magyar nemzeti érdekeket és meggátolni a nemzeti szuverenitás teljes felszámolására irányuló gazdasági és politikai unió létrejöttét. Ezért a Jobbik felszólítja Orbán Viktort, hogy kövesse brit kollégájának a példáját, kezdeményezze az Uniónál Magyarország és az EU viszonyrendszerének új alapokra helyezését, és kezdeményezzen népszavazást az uniós tagságunkról.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…