2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Szigorítsák az áramlopás büntetését!

A Jobbik szerint tarthatatlan az az állapot, hogy míg egyes, tipizálható társadalmi csoportok a legtrükkösebb módokon, büntetlenül lophatják az elektromos áramot, addig az ő fogyasztásukat is a tisztességes háztartások fizessék meg. A szolgáltatók ugyanis ilyen típusú veszteségeiket a fizető rétegre terhelik, mivel annak a tetteseken történő behajtására, de még a velük szembeni hatékony fellépésre sem adnak lehetőséget a mai jogszabályok. Ezért a Jobbik törvénymódosítást kezdeményez, hogy az áramlopásra irányuló cselekmény – függetlenül az elkövetési értéktől – önmagában is a lopás bűncselekményének számítson, ami minősített esetben akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is eredményezhet. Ezzel visszatartó erejű szankciót kívánunk életbe léptetni, hiszen az ilyen lopás mindig előre megfontoltan történik, így az elkövetőnek van lehetősége előzetesen, tudatosan mérlegelni a következményeket.

A Büntető Törvénykönyv kormányzati reformja során ez a fontos szabályozási módosítás elmaradt, pedig nemzetközi példák is bizonyítják: ha van rá politikai akarat, igenis fel lehet lépni hatékonyan az ilyen típusú bűncselekmények ellen. Nem szükségszerű tehát, hogy a tisztességtelen rétegek élősködjenek az igénybe vett szolgáltatásért becsülettel fizetőkön!

Bertha Szilvia és Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…