2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

„Úton – útfélen” = közlekedési bábverseny

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Balesetmegelőzési Bizottság a tavalyi évhez hasonlóan az idén második alkalommal hirdette meg az „Úton – útfélen” elnevezésű közlekedési és balesetmegelőzési témájú bábversenyét.
A szervezők olyan óvodai és általános iskola alsó tagozatos csoportok jelentkezését várták, akik valamilyen közlekedéssel kapcsolatos történetet, mesét adnak elő saját készítésű bábokkal. A megmérettetésen hat óvodai és négy általános iskolai csoportban közel 100 gyermek méri össze tudását, saját korosztályában.
A bábverseny 2013. január 28-án délelőtt 10.00 órakor a Csodamalom Bábszínházban lesz.
A verseny célja a gyermekbalesetek megelőzésének elősegítése. Napjaink közlekedési kultúráját szemlélve a szabályismeret minél korábban történő elsajátítása fontos társadalmi érdek, melynek segítségével tudatos, szabálykövető és azt betartó felnőttekké válhatnak az érdeklődő és részt vevő gyermekek egyaránt. Az előadások során a megjelenített közlekedési szituációk által, valamint az előadások megtanulása, begyakorlása során mind az előadók, mind a nézők játékosan megismerkedhetnek a közúti közlekedési szabályokkal.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…