2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Indiai Napok mezőkövesden

2013. február 2-3-án Mezőkövesden Indiai Napok programot szervez Mezőkövesd Önkormányzata, a Dél-borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter, valamint a Nefelejcs Hotel.
A program célja a kapcsolat építése az Indiai Köztársaság, valamint Matyóföld között. Matyóföld bemutatja az ipartelepítési, kulturális és turisztikai lehetőségeit, India pedig gazdag kulturális, gyógyászati értékeibe enged bepillantást. A Zsóry fürdő elismert speciális gyógyvize különleges ajánlat a gyógyulni vágyó indiaiak számára is.
Február 2-án az indiai programban bemutatásra kerül a klasszikus indiai gondolkodásmód és világszemlélet, Gupta nagykövet úr könyvének bemutatásán, illetve a holland Kush Viser védikus professzor előadásán keresztül. Az ayurvéda, a hagyományos indiai gyógyászat alkalmazhatóságának bemutatása a modern kor betegségeire, a jóga mint az egészségmegőrzés eszköze, valamint a hagyományos indiai táncbemutató sem marad el. A napot egy modern indiai film zárja, amely bemutatja Mumbai mai életét.
Február 3-án a rendezvény a Zsóry fürdőben, a Nefelejcs Hotelben folytatódik, ahol festménykiállítás és ruházati bemutató várja a vendégeket.
A testi-lelki egészség, a világ sokszínűsége, a kultúrák egymásra hatása jellemzi a rendezvényt. A klaszter sok év munkája után jutott el odáig, hogy a tudományos ayurveda megjelent a magyar egészségügyi szolgáltatás palettáján már a Nefelejcs Hotelben is, s a napokban írták alá a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara, valamint a Jaipuri Nemzeti Ayurveda Intézet közötti szakmai – tudományos együttműködési megállapodást. A rendezvényen részt vesz az egészségügyi kar tudományos dékánhelyettese is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek