2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ismét valódi arcát mutatja a balliberális nemzetpolitika

Ha valaki egy percre is komolyan vette volna Mesterházy Attila külhoni magyaroknak szóló kolozsvári „bocsánatkérését”, azt gyorsan visszaránthatta a valóságba az elmúlt napok magyarellenes ámokfutása.

Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnökének egykori főnöke Komáromban nevezte „igazságos döntésnek” a trianoni békediktátumot és rekesztette ki a nemzetből a magyarság jelenlegi határainkon kívül élő egyharmadát. Szanyi Tibor pedig az egyik közösségi oldalon bélyegezte „zsigeri barmoknak” az erdélyi látogatásuk ellen tiltakozókat. Mindeközben a szocialista másodvonal is kitett magáért: a miskolci MSZP listát követel az önkormányzati intézményekben dolgozó erdélyi magyarokról.

Szomorúnak, ugyanakkor jellemzőnek tartjuk a magukat „emberjogi szervezeteknek” nevező ultraliberális alakulatok elmúlt napokban tanúsított feltűnő hallgatását is. Úgy látszik, az nem gond számukra, ha valaki külhoni magyarokat akar listázni, ezen bezzeg nem háborodnak fel!

A Jobbikot nem érték váratlanul a szélsőséges kirohanások, hiszen a balliberálisok ezzel egy röpke, mindössze kétesztendős kizökkenést követően lényegében csak saját, 1918 óta megszokott alapjáratukra tértek vissza. Az elmúlt száz évben a „nemzet” szó ezeknek az erőknek az ajkán csak szemfényvesztés, őszintébb pillanataikban pedig szitokszó volt.

Az újra felvállalt nyílt, arcátlan nemzetárulás jelzi a baloldal valódi „nemzetpolitikai fordulatát”, pontosabban visszafordulását a kádári útra. Az MSZP és a gyurcsányista Demokratikus Koalíció félreérthetetlenül felrúgta a 2010-ben létrejött törékeny és már akkor is csak látszólagos „nemzeti egységet”, amely a külhoni magyarok állampolgárságának visszaadása körül alakult ki. Visszatértek ahhoz az évtizedeken át követett politikához, amely a 2004. december 5-i gyalázathoz vezetett, és amelynek alig burkolt célja, hogy a Trianonban elszakított nemzettestvéreink millióit kirekessze a magyar nemzetből.

A Jobbik zéró toleranciát hirdet a színleg nemzetpolitikai fordulatot hirdető, valójában azonban a nemzeti összetartozás és a külhoni magyarság iránti felelősség ellenségeiként fellépő szélsőséges pártok uszításával szemben. Összefogásra szólítunk minden józanul gondolkodó magyar embert: ne hagyjuk ismét kiszabadulni a palackból a történelmünk legsötétebb korszakát idéző kádárista szellemet!

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek