2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Negyed órán belül rendőrkézen az útonállók

Egy 21 éves tiszakeszi-i lakos az egyik szolgálaton kívüli tiszaújvárosi rendőrnek tett bejelentést, miszerint a település belterületén hárman kirabolták.
A sértett elmondta, hogy egyedül indult hazafelé gyalogosan az esti órákban az egyik helyi étkezdéből. Hárman kerékpárral mentek mögötte az úton, majd amikor utolérték, megállították és körbe vették. Egyikük cigarettát kért tőle, majd mikor megkínálta felszólította, hogy társának is adjon. Ezt követően levették a fejéről a sapkáját és egyikük feltette a saját fejére, majd még kértek cigarettát. Ekkor a fiatalember közölte, hogy nincs nála több, amit kérésre azzal bizonyított is, megmutatta üres fém cigaretta tartóját. Az elkövetők egyike ekkor kivette a kezéből a dobozt és zsebre tette. Ezután pénzt kértek, hogy cigarettát tudjanak vásárolni. A sértett mondta, hogy nincs nála pénz, de elkérték a tárcáját, amiből kivették az 500 forintnyi aprópénzét. Majd az elkövetők távoztak. A sértett elmondta, hogy nem bántalmazták őt, de fenyegetve érezte magát és attól félt, hogy meg fogják verni, ezért nem mert ellenkezni a három útonállóval.

A cselekménnyel megalapozottan gyanúsítható sajóbábonyi és tiszakeszi-i fiatalembereket az azonnalos adatgyűjtést követően a járőrök a helyi körzeti megbízott segítségével a helyszín közelében 15 percen belül elfogták és előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra. Egyiküktől a ruházat átvizsgálás során előkerült a sértettől eltulajdonított sapka, cigarettatartó és a készpénz. Mivel a bűncselekményt mindhárom gyanúsított felfüggesztett szabadságvesztés büntetése alatt követte el, ezért őrizetbe vételük mellett folytatja az eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek