2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – A sofőr hibát hibára halmozott és baleset lett a vége: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – A sofőr hibát hibára halmozott és baleset lett a vége: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 21-én is több esetben történt rendőri intézkedés.
A sofőr hibát hibára halmozott és baleset lett a vége!

Az elmúlt napon megyénk útjain két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset és hat anyagi kárral végződő ütközést jelentettek a közlekedők a rendőrségre.

Az egyik könnyű sérülésekkel járó közlekedési baleset a délelőtti órákban történt Szerencsen. Egy személygépkocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárosnak, aminek következtében összeütköztek. A biciklis nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Szerencsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A másik baleset a délutáni órákban történt a Királd és Putnok közötti útszakaszon. Egy autó sofőrje sodródott le az útról, majd fának csapódott. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a férfinek nincs jogosítványa, ittasan ült volán mögé. Az elsődleges adatok alapján a baleset azért következhetett be, mert a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, ráadásul a biztonsági övet sem használta! Az esetet az Ózdi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A további balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket! Ne feledjék: Mindenkit haza várnak!


Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában 12 főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei négy illegális fakitermelővel és egy bolti tolvajjal szemben hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. A mezőkövesdi rendőrök szintén négy fatolvajt, míg a szerencsiek egyet vettek szabálysértési őrizetbe, illetve még egy férfit az ideiglenes távoltartás szabályainak megszegése miatt. A Sárospataki Rendőrkapitányság egy 26 éves nővel szemben intézkedett tiltott kéjelgés miatt, aki a 37-es főúton kínálta szexuális szolgáltatásait.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek