2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Értelmetlen döntés – Leépülő betegellátás a XVII. kerületben

A Jobbik XVII. kerületi Alapszervezete megdöbbenéssel értesült arról, hogy az ÁNTSZ illetékes szervének, az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnak döntése értelmében január 21-től elsősorban Ecser, Maglód és Pécel lakossága veheti igénybe a Pesti úti HT Medical Center Kft. egészségügyi intézmény térítésmentes szakellátásait. A területi ellátási kötelezettség térképét átrajzoló ÁNTSZ-határozat nélkülöz minden szakmai és helyismereti szempontot, drámai mértékben beszűkítve Rákosmente polgárainak egészségügyi ellátását.
A Jobbik XVII. kerületi Alapszervezetének 2010-es választási programjának sarkalatos pontja volt Rákosmente egészségügyi tevékenységének fejlesztése. A programban többek között szerepelt egy XVII. kerületi 10-12 ágyas betegellátó központ, ahol a súlyos betegek állapotát stabilizálnák a szállítás előtt, mivel Rákosmentének nincs kórháza. Ez a központ adhatná egy későbbi helyi kórház alapját is, hiszen Rákosmente területileg és a lakosság számában is nagyobb, mint például Szolnok, a szolnoki kórház létjogosultságát mégsem vitatja senki. 1990 óta sem az SZDSZ-Fidesz-KDNP-MDF koalíciós, sem az azt követő szocialista, sem pedig a jelenlegi fideszes városvezetés nem tudott előrelépni az ügyben, miközben Rákosmente egészségügyi ellátása leépült. Tavaly április 1-től megszűnt a hétvégi házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás is, amely szintén kiváltotta a helyi lakosok ellenérzését.

Bár kerületi közleményében Riz Levente polgármester megdöbbenésének adott hangot az ÁNTSZ-határozattal kapcsolatban, nehezen hihető, hogy az illetékes, vagyis a fővárosi kormányhivatal élén álló Pesti Imre nem tájékoztatta a városvezetést a készülő döntésről, különös tekintettel arra, hogy köztudott a szoros kapcsolata a XVII. kerületi Fidesszel.

A Jobbik XVII. kerületi Alapszervezete eleget téve választási ígéretének, miszerint minden esetben a kerületi polgárok érdekeit tartja szem előtt, kész támogatni a városháza nevében jövő héten induló aláírásgyűjtést, illetve tiltakozni fog a fővárosi kormányhivatalnál és a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál is az ÁNTSZ-határozat miatt.

Nótin Tamás, a Jobbik XVII. kerületi önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…