2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolci turisztikai pályázatok nyertek 1,1 milliárdot

Az Észak-magyarországi térséget is érinti az a turisztikai attrakciók és szolgáltatások című pályázat, amelynek keretében a régióban 6 090 465 678 forint támogatás sorsáról döntött a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az országosan rendelkezésre álló forrásból a miskolci pályázatok összességében a második legmagasabb összeget hozták el a megyei jogú városok között.

A kisebb jelentőségű turisztikai fejlesztéseket támogató pályázaton három miskolci, az önkormányzat együttműködési nyilatkozatával rendelkező projekt kapott összességében 1,158 milliárd forintot: a „Református emlékutak – zarándokutak” (326,9 millió Ft), a „Lillafüredi libegő és kapcsolódó attrakciók telepítése” (479,2 millió Ft), valamint a „Lillafüredi DVTK Szabadidőpark beruházás” (352,1 millió Ft). A Herman Ottó Emlékpark fejlesztésére ugyancsak beadott két pályázat a forrás kimerülése miatt egyelőre tartaléklistára került.

Az Evangélikus Egyház pályázata a hazánkban újra virágkorát élő vallási turizmus legjelentősebb miskolci állomásainak megismertetését szolgálja. Az Arago Hotels Zrt. pályázata a Lillafüred szégyenfoltját jelentő, leromlott állagú katonai kaszárnya területén az ország első futball témaparkját valósítaná meg, míg Libegőpark Kft. beruházása új turistacsalogató látványosságot kínál majd. (A fejlesztés szomszédságában parkoló épül, amely segíti Lillafüred parkolási gondjait, így megszűnhetnek az olykor áldatlan parkolási állapotok. Elkezdődhet annak a bobpályának a megvalósítása is, amelyhez a beruházónak már korábban elnyert pályázati forrása van.)

A most támogatást elnyert lillafüredi fejlesztések – a Diósgyőr-Lillafüred projektben már elindított Függőkert-fejlesztéssel – reményeink szerint ismét vonzó idegenforgalmi központtá teszik Miskolc kiemelt turisztikai célpontját, Lillafüredet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek