2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Magyarázatot követelnek a győriek

Nyílt levél Borkai Zsoltnak, Győr polgármesterének

Tisztelt Polgármester Úr! Képviselőként a megyeszékhelyen járva fogadóóráimon, de akár a piacon beszélgetve is tömegesen zúdítják rám a győri polgárok jogos panaszaikat. Ezeket egy csokorba szedve várjuk a győri városvezetés mielőbbi érdemi válaszát.

Sajtóhírek szerint Ön ez év elején azzal a Rákosfalvy Zoltánnal vett részt egy újabb luxusnyaraláson, aki a nemrég rács mögé került győrszentiváni adócsaló maffiózók ügyvédje. A sajtó beszámolt arról is, hogy ez az út bizony nem egyedi eset, többször töltötte szabadságát egzotikus szigeteken Polgármester Úr a hírhedt ügyvéddel. Kérdéseink:

1. Igaz-e a hír, és ha igen, nem tartja-e ezt erkölcsileg aggályosnak?

2. A szoros kapcsolat Ön és a maffiózók ügyvédje között közrejátszhatott-e abban, hogy a köztudottan bűnözésből élő klán eddig megúszta a hatóságok vizsgálatát?

3. Elfogadhatónak tartja-e Ön, hogy a fentebb említett ügyvédnek a Fidesz és a győri városvezetés is évekig adóforintok millióiból juttatott megbízást?

4. Miként történhetett meg, hogy az Audi gyár bővítésének kapcsán felmerült telekspekuláció kivizsgálása helyett luxusnyaraláson vesz részt, ráadásul az érintettel?

Döbbenten olvashattuk a megyei napilapban megjelent cikket, melyben a Dunakapu térre tervezett mélygarázs legújabb, minden eddiginél elképesztőbb változatának tervét ismertették. Elfogadhatatlannak tarjuk, hogy egy ilyen horderejű kérdésben nem kérik ki a győriek véleményét!

5. Győr árvízveszélyének fokozása és a város további eladósítása helyett miért nem kérdezik meg a helyi lakosokat arról, hogy mit gondolnak a Dunakapu tér jövőjéről?

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek