2024. 08. 17. szombat

Jácint
1 EUR 396 HUF
1 GBP 465 HUF

Biztonsági intézkedések

A Rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban az esetlegesen veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt hétvégén, Miskolcon és Rátkán kellett biztonsági intézkedést alkalmazniuk a rendőröknek.

A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletét egy helyi lakos értesítette. A bejelentő elmondta, hogy idős szomszédja nem tud mivel fűteni, áram sincs a lakásában,  ezért aggódik miatta.  A félelem nem volt alaptalan, a rendőrjárőrök a 81 éves nénit legyengült állapotban találták a fűtetlen lakásban. Mivel fennállt a kihűlés veszélye, az idős asszonyt az éjjeli melegedőbe szállították a járőrök.

A késő esti órákban a rendőrjárőrök a Görgey utcán, egy földön fekvő személyt találtak. Az 52 éves férfi ittassága következtében nem bírt felállni. A rendőrök a személy esetében a kihűléstől tartva, a lakására szállították.

A Tállyai Rendőrőrs járőrei szolgálatellátásuk során a Rátka, Szerencs közötti úton egy személyre lettek figyelmesek, aki négykézlábra volt ereszkedve. A rendőrök megálltak autójukkal és a férfihoz mentek, akinek sérülései nem voltak, de ittassága miatt nem bírt felállni. Mivel a 60 éves rátkai férfit a hidegben a kihűlés fenyegette a járőrök őt a lakására szállították.

Óvó intelem!

A Rendőrség óvó intelemként arra hívja fel a figyelmet, hogy a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb gondot azon embertársainkra, akik az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek. A Rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor telefonáljanak az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek