2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.
A megye rendőri szervei lopás miatt 6 főt vettek szabálysértési őrizetbe. Sátoraljaújhelyen egy, Szerencsen kettő fa-tolvajt, még Miskolcon, Tiszaújvárosban és Ózdon egy-egy bolti-tolvajt állítottak elő a járőrök.

Vadna belterületén három fiatal autózott az éjszakai órákban. A kazincbarcikai rendőrjárőrök többszöri jelzésére volt csak hajlandó a sofőr megállni, de ezt követően megpróbált elszaladni társaival együtt a helyszínről.  Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a Lada típusú személygépkocsin lévő rendszám egy Zastava autóról származik. A 15 éves sofőr elmondta, hogy a rendszámot az édesapja gépkocsijáról szerelte le és helyezte fel a saját tulajdonában lévő Ladára. A továbbiakban az is bebizonyosodott, hogy a jármű semmiféle papírral nem rendelkezik, illetve a 15 éves sofőrnek nincs vezetői engedélye. A fiatal fiú nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, ugyanis már több alkalommal indult vele szemben eljárás ugyanezen cselekménye miatt, zsenge kora ellenére. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járművezetés eltiltás hatálya alatt szabálysértése miatt a helyi fiatalembert szabálysértési őrizetbe vette, tettéért gyorsított eljárásban vonják felelősségre.

A Sárospataki Rendőrkapitányság tiltott kéjelgés miatt vett szabálysértési őrizetbe egy 25 éves nyírbátori nőt. A fiatal lányt a rendőrjárőr érte tetten Sárospatak belterületén a 37-es számú főút körforgójánál, amint az ott közlekedők részére szexuális szolgáltatást kínált fel.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Hollóháza belterületén igazoltattak egy nőt és egy férfit. Az ellenőrzés során kiderült, hogy mindketten szlovák állampolgárok, de nem rendelkeztek semmilyen személyazonosításra alkalmas, illetve a Magyarországon való jogszerű tartózkodást igazoló okmánnyal. Adataik megállapítását követően a hatóság velük szemben helyszíni bírságot szabott ki.

Megyénk útjain egy könnyű személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi káros ütközés három esetben jutott a rendőrség tudomására.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…