2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rabolni akart, őrizetbe került

Rendőrségi hírek az Ózdi Rendőrkapitányságról
Az 53 éves férfi, mivel nem ízlett az ebéd, rátámadt az intézményvezetőre. Ezért a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

Putnok egyik szociális intézményében még 2012. év végén éppen a rászorulók ebédeltetése volt folyamatban, amikor az 53 éves hajléktalan férfi, erősen ittas állapotban megérkezett. Először magáról megfeledkezve beleevett az egyik gondozott ételébe, majd minden előzmény nélkül kiabálni kezdett. Mikor a hangoskodásra felfigyelő intézményvezető kérte az együttélési szabályok betartására, őt leköpte, bántalmazta, miközben trágár szavakkal illette. A cselekményt csak akkor fejezte be, amikor a rendőrök megjelentek a helyszínen Az intézményvezető 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Épphogy megszáradt a tinta az ügyben hozott bírósági ítéleten, az 53 éves putnoki férfi újabb bűncselekményt követett el.

A rendelkezésre álló adatok alapján ugyanis 2013. január 4-én, a koradélutáni órákban egy ismerősével elegyedett beszédbe, majd rövid előzetes szóváltást követően annak kabátját megfogva, őt több alkalommal arcon ütötte, miközben pénzt követelt tőle.

A megtámadott kitépte magát a szorításból és elfutott. A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt elfogták a rablás kísérlettel gyanúsítható hajléktalan férfit. Az Ózdi Rendőrkapitányság az elkövetőt őrizetbe vette, és kezdeményezték a személy gyorsított eljárásban történő felelősségre vonását.

Iskolába kísérték a rendőrök az első iskolakerülőt

Az ózdi rendőrjárőrök 2013. január 3-án, valamivel délelőtt kilenckot figyeltek fel a Sárli úton egy céltalanul sétáló fiúgyermekre. A rendőrök kérdőre vonták az őgyelgő fiatalt, aki elmondta, hogy iskolában kellene ugyan lennie, de úgy döntött, hogy inkább az egyik helyi bevásárlóközpontba megy vásárolni.

Az ózdi rendőrök felvették a kapcsolatot a fiú által mondott oktatási intézménnyel, ahonnan visszajeleztek, hogy a 13 éves fiú az ő tanítványuk és az iskolában lenne a helye. A távolléte jogosságát a fiú igazolni nem tudta, így a járőrök őt oda kísérték, majd az igazgató helyettesnek átadták.

Információs háttér:

A Rendőrségi törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében „a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti”.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek