2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Brazil kulturális követek Szikszón

Két brazil egyetemista – Denis Biancardi és Bruno Castro Pesetto- a vendége hat héten keresztül Szikszónak. A két fiatalember az AIESEC világprogram keretében, a kulturális követként érkezett az abaúji városba. Elsősorban a Szepsi Iskola diákjainak tanítanak majd angolt, illetve ismertetik meg a brazil kultúrával a diákokat, a városlakókat.
Füzesséri József Szikszó polgármestere, arról beszélt, nagyon fontos Szikszó fiataljai számára, hogy olyan emberekkel találkozzanak, akik távoli országok kultúráját mutatják be számukra, hiszen így kinyílhat a világ számukra. Szikszónak, a Szepsi Iskolának van gyakorlata a vendégtanárok fogadásában, velük való együttműködésben, hiszen az USA-ból érkeztek már ide pedagógusok. A Dél- amerikai földrészről viszont ők az első követek.

A vendégek közül Denis nemzetközi kapcsolatok szakon tanul, Brunó pedig gépészmérnök lesz.  Sao Paulo megyében lévő családjaik középosztálybeliek, akik otthon is komoly önkéntes munkát végeznek. A fiúk rendszeresen részt vesznek ételosztásokban és ruhagyűjtésekben. Bár nagyon büszkék arra, hogy országuk gazdasága élvonalbeli fejlődést tudhat maga mögött, úgy vélik, ezt követnie kell a társadalmi fejlődésnek is.

Nemzetközi csereprogramokban eddig még nem vettek részt, ez az első látogatásuk.  Magyarországot azért választották, mert úgy ítélik meg, egy kis országban könnyebb megismerni az embereket és a szokásaikat.   Szikszót egyébként a Miskolci Egyetem ajánlotta számukra.

Az ittlétük alatt az angol tanításon túl szeretnék bemutatni Brazília zenéjét, ételeit, kulturális értékeit, hagyományait.

A két brazil vendégtanár szállásáról és ellátásáról Szikszó Önkormányzata gondoskodik, programokat pedig a Szepsi Iskola tanárai és diákjai szervezik számukra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek