2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Még mindig szabadlábon a milliárdos károkat okozók – Mikor történik meg végre a felelősségre vonás?

Még mindig szabadlábon a milliárdos károkat okozók – Mikor történik meg végre a felelősségre vonás?

A 4-es metró kapcsán előnytelen, a fővárosnak súlyos károkat okozó szerződéseket kötöttek a liberális-szocialista éra idején, amivel a jelek szerint a jelenlegi városvezetés is tisztában van. A fővárosi Jobbik szerint felháborító, hogy ennek ellenére mégsem történt meg az elszámoltatás. Tarlós István azt nyilatkozta, a 6-7 éve kötött megállapodásoknál jogi problémák, többletkövetelések álltak elő, ez pedig veszélyezteti a metróvonal átadását. Ez is azt bizonyítja, hogy azok, akik ezeket a szerződéseket kötötték, nem a főváros érdekei szerint jártak el, mint ahogy sok más esetben sem.

Tudomásunk szerint a 4-es metróval kapcsolatban közel egy tucat feljelentés érkezett a főváros részéről az ügyészségre. Amennyiben Tarlós István esetleg újabb feltárt ügyek kapcsán nyilatkozott, akkor a főváros jogászainak haladéktalanul meg kell tenni az új feljelentéseket. Az ügyészséget pedig felszólítjuk, hogy ezeket a lehető leggyorsabban vizsgálja ki, és amennyiben érkeztek korábban feljelentések, adjon tájékoztatást azok jelenlegi állásáról. Nem tűnhetnek el a süllyesztőben ezek az ügyek, a bűnösök pedig nem kerülhetik el a felelősségre vonást!

Mivel a Jobbik egyik legfontosabb törekvése a valódi elszámoltatás, ezért követeljük az ügyészségtől, hogy végezze a munkáját, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Budapestnek milliárdos károkat okozó személyek végre megkapják méltó büntetésüket.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek