2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A legfrissebb: Ganxsta Zolee és Szikora Róbert!

Ganxsta Zolee: „Nagyon sokáig struccpolitikát folytattam, bedugtam a fejem a homokba. Csak az érdekelt, hogy el lehet menni mulatozni, csajozni, hemperegni a haverokkal, és erre jó ürügy egy koncert.

 

Rájöttem – a többiek már előbb rájöttek -, hogy ez egy hülyeség, rossz hozzáállás. Az a fontos, hogy élvezzük azt, amit csinálunk. A koncerten akarjunk adni valamit a közönségnek, és közben tök jól érezzük magunkat mi is, és a közönség is.

A Ganxsta Zolee és a Kartel második aranykorát éli, sőt ez aranyabb kor, mint az első – újra feltámasztottuk a gengszter rappet. Újra vannak olyan rádiók, akik a mi számainkat is játsszák, pedig ez nem volt jellemző a közelmúltban. A kilencvenes években volt egy-két olyan lemez, ami akkora siker volt, hogy nem tudtak kikerülni minket – kénytelenek voltak játszani egy-két dalt -, és most újra visszakerültünk.

Több az üzenet most szerintem – jobb gondolatok vannak -, de a megfogalmazás, sokszor ugyanolyan utcai jellegű, mint korábban. Amikor csináljuk a lemezt, akkor már halljuk, hogy melyik lesz az a dal, amit rádióba lehetne küldeni, és akkor ahhoz készül olyan szöveg is, vagy eleve úgy készül el, hogy a rádiósoknak ne nagyon szúrja a fülét.”

Szikora Róbert: „Természetesen úgy tervezünk, hogy ember tervez, Isten végez, és benne hagyjuk azt az ismeretlen faktort is, hogy ha nem sikerül valami, akkor sincs olyan nagy tragédia. Ugyanúgy, van másnap akkor is, ha nem történnek meg az események, amit mi elterveztünk. Régen úgy mondták, hogy a szerencse a hülyék Istene. Mi keresztények azt mondjuk, hogy minden szerencse mögött Isten áll.

Vannak az embernek olyan szakaszai, amikor elbizonytalanodik. Ha sokat nem vagy a tévében, vagy nem hallod magad a rádióban, akkor ráronthat az emberre egy kisebbségi érzés, pedig nincs erre szükség. Én azt gondolom, hogy együtt kell élni a múlttal, a jelennel, és a jövővel, és ha ez a három együtt van, akkor az ember a helyén kezeli önmagát.

Tervezés időszakában vagyunk, mert idén 30 éves az R-Go, és ez nem csak egy zenekar, hanem az életemnek egy nagy szelete. Ezt a 30 évet meg fogjuk ünnepelni: Akarunk egy nagy ingyen koncertet, egy új nagylemezt, készül – ha minden igaz -, egy film az életemről, és lesz turné Amerikában, Európában, Ausztráliában – mert sok magyar van, és már van meghívás.

Sztárhírek – Meghallgatható Sztárportré beszélgetések: www.sztarportre.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek